Ще даде ли Ботев 1,5 млн. лева за Мъри?

11:14
Ще даде ли Ботев 1,5 млн. лева за Мъри?
Ботев Пловдив брои парите, за да ангажира Станимир Стоилов.

Канарчетата отписаха Ферарио Спасов и търсят треньор, който да заработи от 1 януари. Спортният директор Александър Александров-Кривия вече се обади на бившия си съотборник в Левски, информира "Труд". "Имам си условия - и в спортен план, и във финансов", коментира Мъри, като не отрече за телефонния разговор.

Предстои от Пловдив да уточнят параметрите по договора с мениджър №1 у нас Лъчезар Танев, който защитава интересите на Стоилов. И при сходство на позициите треньорът ще стисне ръце с висшите босове на Ботев.

Едва ли изискванията на треньора се различават от тези, които той постави пред Берое преди половин година. Най-успелият клубен треньор на България за ХХI век поиска тогава брутни 25 000 евро месечно. При зимен ангажимент договорите обикновено са за 2,5 г. Така Ботев би трябвало да похарчи 1,5 милиона лева за заплати на Стоилов. Клубът е заможен, може да си ги позволи, ако разбира се, иска достатъчно Мъри.

Естествено в процеса на преговорите месечната заплата е възможно да бъде редуцирана примерно до чисти 20 000 евро, но при наличие на други екстри. Парите на пръв поглед изглеждат твърде едри, но се твърди, че подобни суми получават в момента Христо Стоичков и Стойчо Младенов. И е логично Стоилов да поиска "равнение" по тях.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

alx
06.12.2012 19:05

Гадни фенове мрънкачи,гадни журналисти,гадна работа.Нали стратегията беше Ботев да се развива в дългосрочен план?Затова се строи база,за това ще се прави стадион.Защо изведнъж решиха всички,че 3/4/5 място е нещо лошо,при това след половин сезон.Помните ли годините на мъки,господа недоволни?Сега нещата се случват а вие насила искате да ги провалите.Ние феновете трябва да сме на стадиона,за да подкрепяме отбора а не да даваме акъл на треньора!!ОСТАВЕТЕ ХОРАТА ДА РАБОТЯТ!!!!!!!!!

messyfan
06.12.2012 13:10

Не виждам защо Ферарио Спасов не бъде оставен да работи на спокойствие а постоянно се месят в работата му.От толкова началници на главата му се стигна на този хал Ботев да няма победа в 4 мача.Аман от Кривия,та той изобщо не е за този пост.Напълно некомпетентна личност.

jimidim
06.12.2012 16:56

Има и още един препъни -камък,за който и дума не се обелва.Кривия не се понася със Сираков,а както знаем,Наско е ментор на Мъри.И стои твърдо зад гърба му.