Байерн и Валенсия с победи за финал на групите (видео)

23:58
Байерн и Валенсия с победи за финал на групите (видео)
Байерн Мюнхен и Валенсия постигнаха победи и в последните мачове от груповата фаза на най-комерсиалния турнир.

Баварците разбиха БАТЕ Борисов с 4:1 у дома. Гомес, Мюлер, Шакири и Алаба вкараха головете за германския гранд. Червени картони получиха Боатенг от Байерн и Поляков от гостите, като бранителят на баварците бе изгонен в 50-ата минута, а Поляков - 19-сет по-късно.

След равенството с Борусия Дортмунд, Юп Хайнкес пусна в стартовия състав седмина нови - Рафиня, Боатенг, Ван Буйтен, Контенто, Тимошчук, Шакири и Гомес. Може би това обърка домакините и те играеха доста бавно, като до 22-ата минута, в която Гомес се възползва от добро подаване на Шакири, за да открие резултата, на терена не се случи нищо интересно. 

Така продължи и до пресиления червен картон за Боатенг, който явно ядоса Байерн. За реванш Уилям Колъм пусна гол от засада на Мюлер за 2:0 малко по-късно, а след това най-ниският играч на терена - Джердан Шакири - вкара с глава за 3:0.

Резервите Рибери и Алаба сериозно раздвижиха нещата по левия фланг и именно комбинация между тях доведе нещата до 4:0, преди Филипенко да вкара в края почетния гол за БАТЕ.

Съставът на Байерн: Нойер - Рафиня, Ван Буйтен, Боатенг, Контенто - Тимошчук, Швайнщайгер (72 - Рибери) - Мюлер (54 - Данте), Кроос (64 - Алаба), Шакири - Гомес


szólj hozzá: Bayern vs BATE 4:1 GOALS HIGHLIGHTS



Валенсия пък спечели визитата си на Лил с 1:0. Жонас от дузпа в 36-а отбеляза единственото попадение в срещата. "Лос Че" бяха водени от Салватор Гонсалес Воро, който се довери на Гуаита, Рами, Тино Коста, Албелда, Гуардадо и Валдес, в сравнение с отбора, който започна при катастрофалното 2:5 от Реал Сосиедад.

Първото полувреме не бе никак интересно - и двата тима заложиха на сигурността, като испанците задържаха повече топката, но без това да води до каквото и да е предимство. Така най-добрите шансове за гол дойдоха след статични положения. Както се стигна и до попадението - Баса фаулира Жонас в наказателното поле, а бразилецът, който реализира и двата гола в сблъсъка между тези съперници на "Местая", изпълни точно отсъдената дузпа за 0:1. 

След почивката домакините натиснаха и Роделин стреля от 14 метра, но Валдес изчисти от голлинията. Четвърт час преди края Гуаита се хвърли смело пред Калу, за да избие топката, а в края вратарят на Валенсия спаси удари на Калу и Ру, за да донесе победата на своя тим.

Съставът на Валенсия: Гуаита - Рикардо Коща, Рами, Виктор Руис (83 - Виера), Сисоко - Тино Коста, Албелда (74 - Гаго) - Фегули (61 - Пиати), Жонас, Гуардадо - Валдес


szólj hozzá: Lille vs Valencia 0:1 Jonas

Така Байерн и Валенсия завършха с равен брой точки - по 13, но баварците спечелиха групата заради по-добър баланс в преките мачове с испанския тим. БАТЕ пък продължава в Лига Европа.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

nofx
06.12.2012 00:32

аз одавна си пожелах Арсенал *wink*

overdrive
06.12.2012 00:28

Интересно какво ще отреди жребия на Байерн ...

nofx
06.12.2012 00:04

"Алба" е във Барса Алаба е в Байерн....