Испания - Русия превю

17:45
Испания - Русия превю
Двата отбора се срещнаха в първия мач от груповата фаза по време на последното европейско първенство, в която испанците вкарах един единствен гол,  дело на Хуан Карлос Валерон и може да е нужно само едно малко усилие да раздели двата отбора тук.

За Испания напрежението е по-силно от всякога с оглед големите очаквания не само от техните привърженици, а и от повечето футболни специалисти.
Докато е начело на отбора, Арагонес често е иронизиран и критикуван и по-рядко хвален заради действията си, като избухването срещу Тиери Анри и отказът от Раул. Неговите аргументи и лекции пред медиите му спечелиха единствено повече критики.
След това последва представянето на отбора му, който бе обвинен заради играта с прекалено много подавания.

Испания разчита на стабилната си защита, но дори и тя бе критикувана след слабото представяне на Карлос Марчена в приятелската среща с Перу.
В последните игри срещу САЩ и Перу тимът изглеждаше обединен, но не и ефективен и агресивен. Това е стар проблем, с който Арагонес трябва да се справи.
Когато нападател от нивото на Фернандо Торес претендира, че схемата на игра го затруднява, то може би е време за тактическа промяна.

В лицето на Русия испанците ще се изправят срещу отбор, който предимно ще се защитава. Срещу отбори с подобна тактика, "Ла Фурия" срещна не малко затруднения по време на квалификациите.

Гуус Хидинк класира отбора на първенството в Австрия и Швейцария, използвайки контра-атакуващ стил, като същевременно изчакваше всяка грешка от страна на Англия, за да се класират за тяхна сметка.

След като пропуснаха финалите на Световното първенство преди 2 години, руснаците се завърнаха на сцената под ръководството на холандския специалист и представиха млади и жадни за успехи играчи, които да издигнат отново отбора.

Бившият наставник на Валенсия, Реал Мадрид и Реал Бетис редува схемите на игра, като в даден момент тя е 3-5-2, а в друг 4-4-2 и това превърна настоящия отбор в много солидна единица, която допусна едва 7 гола през цялата квалификационна кампания.

Диняр Билялетдинов, Юри Жирков, Владимир Бистроф, Иван Саенко и Дмитри Торбинский могат да помогнат в предни позиции, докато Игор Семшов и Константин Зирянов ще заемат своите места в средата на терена, което от своя страна ще доведе до повече опции пред техния наставник.

Нападателят Олег Иванов бе извикан на мястото на Павел Погребняк, който получи контузия и ще пропусне европейския форум. Звездата на Зенит Андрей Аршавин е наказан за първите два мача на своя отбор.

 

Двете страни са се срещали само два пъти след падането на берлинската стена, но преди това Испания и Съветския съюз написаха незабравима страница в историята на "Ла Фурия".

През 1960 година Испания се оттегли от първото европейско първенство, защото Генерал Франциско Франко, който е държавен глава от 1939 до 1975г. отказва
страната му да се изправи срещу отбора на Съветския съюз.

Отборни новини

Испания

Арагонес държи своите карти близо до гърдите си, но слуховете в Испания предполагат, че ветерана треньор смята да постави Давид Вия и Фернандо Торес начело на атаката вместо да използва консервативната формация, с която игра срещу САЩ.

Русия

Аршавин е наказан, докато Погребняк е извън сметките на своя треньор, поради колянна травма, което означава, че Хидинк ще заложи на новосформирана двойка в офанзивен план.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация