Рапид Букурещ обяви фалит

18:05
Рапид Букурещ обяви фалит
Румънският първодивизионен футболен клуб Рапид Букурещ обяви фалит. Столичният отбор има сериозни дългове, които не може да обслужва.

"Предприехме процедура по обявяване в несъстоятелност. Правим всичко възможно, за да спасим клуба", обяви основният акционер Джордже Копош.

Рапид, който е трикратен шампион на Румъния, е сред деветте клуба, които са заплашени със санкция от УЕФА заради неплатени задължения към играчи, персонал, данъчни власти и други отбори.

"Разликата между приходи и разходи е пет милиона на година. Това е ужасно", коментира президентът на отбора Константин Зота.

Обявяването на фалит на практика означава, че Рапид, който достигна до финала за купата на Румъния през май, ще загуби професионалния си лиценз и от следващия сезон ще трябва да се състезава в аматьорския футбол.

"Ако те обявят фалит, няма да получат лиценз за следващия сезон", категоричен е президентът на румънската футболна лига Думитру Драгомир.

Драгомир допълни, че общо седем отбора от елита са заплашени от финансов колапс заради дългове. Той не съобщи имена, но според местните медии става въпрос за Динамо Букурещ, Петролул Плоещ, Брашов, Университатя Клуж, Турну Северин и Глория Бистрица.

Драгомир е загрижен и заради двата водещи клуба в страната - лидерът в класирането и участник в групите на Лига Европа Стяуа Букурещ и шампионът ЧФР Клуж, който все още има шансове да се класира за осминафиналите в Шампионската лига.

"Притеснен съм за Стяуа и ЧФР, които също имат финансови проблеми. Не знам как те ще бъдат решени", каза той.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Deco_Sneijder
04.12.2012 21:05

Жалко за Галчев,тъкмо се зарадвах,че направихме г/д добър трансфер на Бг футболист в чужбина и то какво се получи..еми нямаме си късмет.А по темата,много жалко за цялото първенство,че то по това което прочетох,то едва едва се крепи,жалка картинка,че то дори при нас ги няма тея проблеми.Дано всичко се оправи.

jelko
04.12.2012 20:34

Галчев в Лудогорец без пари *smile*

LMessi_Barca
04.12.2012 18:14

Майко ужас!!!*scared* Дано да се справят тези отбори защото са допринесли много за футбола в Румъния!!!