Неймар нареди името си до това на Пеле

12:46
Неймар нареди името си до това на Пеле
Суперзвездата на Сантос Сао Пауло Неймар стана първият играч след Пеле, който получава приза "Извън конкуренция", най-престижната награда в бразилския футбол.

В южноамериканската страна са преценили, че талантливият 20-годишен нападател този сезон е демонстрирал футбол, до който никой от останалите играчи не може дори да се доближи.

"Неймар наистина няма конкуренция", заяви Роналдиньо, който връчи приза на Неймар. Той сравни сънародника си с мотоциклетист, който се състезава с велосипедисти. Феноменалният нападател наниза 42 гола в 47 мача за Сантос този сезон и стана най-резултатен голмайстор в бразилския шампионат.

"Просто нямам думи да опиша чувствата и щастието, което изпитвам. Мога само да изразя благодарностите си. Да получа тази награда от ръцете на мой кумир - това е повод за гордост", заяви Неймар. Призът "Извън конкуренция" за последно е връчван на Пеле през 1970 г., годината, в която Бразилия печели третата си световна титла.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

united888888
17.12.2012 18:31

На кое място завършиха Сантос...гледали ли сте мачовете има...Пълна дупка е тоя..може да вкара някой друг гол но не и да води отбора....И да го наречеш "мъжки",като си прилича на малко мургаво п*дерастче..това вече е антиконституционно

united888888
18.12.2012 00:53

Робиньо 2...всеки футболист е фактор,но той ли е най-големият фактор в неговото първенство..да четеш новини за други всеки ден??? "хейтър"...какво ли значи пък това*sleep*

bahurnho.dimitrov
17.12.2012 18:47

Юнайтед... говориш ей така колкото да има. Гледал ли си им мачовете ,че мърмориш кът дърта бабичка.. Неймар от 38 мача игра само 17 в Серия А на Бразилия , и победиха в 9 от срещите си 5 са свършили наравно и 3 загуби. Така че без Неймар имат само 4 победи от общо 21 мача.. и ако казваш ,че не е фактор в отбора си грешиш. И освен това Неймар не играеше за титлата,защото през повечето време Сантос се бориха за друг турнир, игра редовно от 18 октомври след като се излекува от двуседмична контузия. На всичкото отгоре бразилското първенство е с много по-голяма конкуренция от тази в Испания и други големи първенства, там в началото 10 отбора точат лиги за титлата.. Може да е малък .. да няма физика ,но не е 'женкар' като някой други футболисти .. Мисли преди да пишеш , като ти видях и предният коментар за Ибрахимович .. ти си един хейтър, редиш всеки както ти падне и не ти пука дали си прав или не , това е жалко .. бъди позитивен , не ми се прави на големият критик. Успех !