Галакси и Бекъм шампиони (видео)

11:59
Галакси и Бекъм шампиони (видео)
Лос Анджелис Галакси защити титлата си в първенството на САЩ по футбол. В повторение на миналогодишния финал калифорнийците се наложиха над Хюстън Динамо с 3:1 пред 30510 зрители на "Хоум Депо Сентър" и за четвърти път в историята си стигнаха до трофея в МЛС.

Хюстън поведе с гол на Калън Кар минута преди почивката с удар отблизо, но през втората част Галакси доминираше и стигна до обрат. Защитникът Омар Гонсалес, който в последствие беше определен за най-полезен играч в лигата, изравни с глава след час игра след центриране в пеналта на Витор Гомес-Жуниньо.

Пет минути по-късно Лендън Донован направи 2:1 от дузпа, отсъдена за игра с ръка на Рикардо Кларк в наказателното поле. В четвъртата минута на добавеното време Роби Кийн беше повален в наказателното поле от вратаря Толи Хол и сам реализира отсъдената дузпа за крайното 3:1.

Веднага след попадението старши треньорът на Лос Анджелис Брус Арина замени Дейвид Бекъм, който получи бурни овации от публиката. Това беше последният мач на 37-годишния Бекъм за Галакси след шест сезона в клуба.

След последния съдийски сигнал бившият капитан на Англия излезе на терена с децата си и се поклони на феновете на отбора.

"Днес е един специален ден за мен. Тъжно ми е, защото това е краят, но в същото време се радвам, че взехме титлата. Чувствах се страхотно в клуба и Лос Анджелис ще продължи да бъде едно невероятно място за мен. Постигнах всичко, което исках с Галакси. Клубът ще остане завинаги в сърцето ми", каза Бекъм.

Той обаче не уточни намеренията си за бъдещето. "Имам няколко предложения, но все още не съм решил нищо", каза Бекъм.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация