ПСВ загуби от Аякс, Манолев резерва

11:42
ПСВ загуби от Аякс, Манолев резерва
Българският национал Станислав Манолев остана на резервната скамейка при загубата на ПСВ Айндховен от шампиона Аякс с 1:3 като гост в мач от 15-ия кръг на холандското футболно първенство.

Сим де Йонг изведе амстердамци напред в 29-ата минута, след като засече с глава центриране на Кристиан Ериксен, но седем минути по-късно Джърмейн Ленс изравни с хубав удар по диагонала. ПСВ пропусна няколко добри възможности за обрат чрез Ленс и Тим Матавж, а в 72-ата минута Дани Хьосен отново даде аванс на Аякс, след като отблизо засече в мрежата подаване от ляво на Виктор Фишер. Три минути преди края Фишер оформи крайното 3:1 след лошо изчистване на Дрис Мертенс.

Твенте се възползва от втората поредна загуба на ПСВ в шампионата и измести съперника от първото място. Без контузения си титулярен вратар Николай Михайлов тимът от
Еншеде победи гостуващия АДО Ден Хааг с 2:0 и поведе в класирането с 34 точки. ПСВ е втори с 33 точки, пред Витес с 31 и Аякс и Фейенорд с по 30 точки. Дмитрий Буликин асистира за първото попадение на Душан Тадич в 55-ата минута, а седем минути преди края руснакът сам се разписа за успеха. Гостите от Хага играха почти през цялото второ полувреме с човек по-малко след червен картон на Тярон Хери в 49-ата минута.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация