Лион надви минимално Монпелие (видео)

20:42
Лион надви минимално Монпелие (видео)
Олимпик Лион победи шампиона Монпелие с 1:0 в мач от 15-ия кръг на френското футболно първенство. С петия успех в последните си седем мача в Лига 1 възпитаниците на Реми Гард се утвърдиха на върха на класирането с 31 точки.

Монпелие пък прекъсна серията си от пет мача без загуба в шампионата и остана на 12-а позиция със 17 точки.

Домакините имаха подчертано превъзходство през първото полувреме и в 26-ата минута Бафетимби Гомис откри резултата с десетия си гол за сезона. Той получи пас пред наказателното поле от Клеман Грение и с хубав удар от 20 метра не даде шансове на Жонатан Лигали.

Грение можеше да удвои от фаул в 34-ата минута, но Лигали направи страхотно спасяване, избивайки летящата към горния ъгъл топка.

Монпелие упражни натиск едва към края на срещата, но не стигна до сериозно положение пред Реми Веркутр. Така за първи път след 12 поредни мача в първенството отборът на Рене Жирар не успя да отбележи гол като гост.

Преследвачите Пари Сен Жермен и Олимпик Марсилия, които имат по 26 точки, могат да намалят аванса на Олимпик Лион на върха при победи в гостуванията си съответно на Ница и Брест в мачовете си от кръга днес и утре.


Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари