Патрик Виера призова за строги мерки срещу расизма

13:40
Патрик Виера призова за строги мерки срещу расизма
Бившият капитан на Арсенал и Манчестър Сити Патрик Виера призова за сурови наказания за клубовете, чиито фенове проявявят откровен расизъм. Отнемане на точки и изваждане от европейски турнири, препоръчва Виера при оскърбителни скандирания от страна на привържениците.

Бившият капитан на Франция и Световен шампион от 1998-а година призова ФИФА, УЕФА и Английската футболна асоциация да поведат сериозна битка след последните случаи, особено в Източна Европа и на Балканите.

"Ако ние действително искаме да се преборим с расизма, трябва ясно да се покаже на целия свят, че сме задружни в това си намерение. Клубовете трябва да започнат да контролират своите привърженици, защото никога не е ясно до къде може да ескалират нещата", призова Виера.

В момента бившият футболист е мениджър по развитието на  Манчестър Сити, каквото и да означава това. Той даде пример с два случая от първенствата на Острова и добави, че с казусите на Джон Тери ( Челси) и Луис Суарес ( Ливърпул) Англия е на кръстопът. Феновете на Уест Хям пък са последния пример, след като пяха обидни песни срещу Тотнъм.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация