Тихуана гледа към първата си титла в Мексико

10:33
Тихуана гледа към първата си титла в Мексико
Тихуана спечели с 2:1 срещу Толука и гледа към първата си титла в първенството на Мексико въобще. Срещата-реванш е в неделя, а при успех Толука ще прибави 11-и трофей във витрината си и ще се изравни като най-успешен тим с Чивас Гуадалахара.

Тимът на Тихуана от едноименния курорт е дебютант в Примера лига на Мексико. Те откриха резултата в 24-ата минута с гол на Кристиан Мартинес, но заслугата беше на Кристиан Пейерано, който елиминира цялата защита с дрибъл и фалцово центриране. През цялото първо полувреме домакините имаха надмощие и създадоха доста голови положения, но опитният тим на Толука изравни само след две минути при първата си реална атака в срещата. Парагваецът Бенитес изравни от малък ъгъл след подаване на Лукас Силва. 

Пабло Агияр донесе успеха на домакините в 40-ата минута. Фернандо Арсе центрира от фаул от дясно, националът на САЩ Джо Корона продължи топката и Агияр я вкара в мрежата. Телевизионните повторения показаха, че голът е от засада, но съдията не уважи протестите на играчите на Толука и на треньора Енрике Меса.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация