Селта, Сарагоса и Майорка продължават напред за Купата

10:11
Селта, Сарагоса и Майорка продължават напред за Купата
С гол на Енрике Де Лукас в продълженията Селта (Виго) елиминира Алмерия с общ резултат 3:2 и продължава на осминафиналите в турнира за Купата на Испания, където ще срещне  Реал Мадрид. Първата среща в Алмерия завърши 2:0 за домакините, а сега след 90 минути игра се стигна до същия развой. Това наложи продълженията, в които домакините бяха по-настойчиви и стигнаха до успеха в 109-ата минута. 

След нулево първо полувреме домакините откриха резултата в 54-ата минута чрез корееца Чу-Йонг Парк, а в 89-ата минута Роберто Лаго заби втори гол и осигури продълженията. Гостите от Алмерия, които играят в Сегунда дивисион, направиха грешка, че излязоха да бранят аванса си от първия мач. 11 минути преди края на допълнителните 30 минути Де Лукас овладя пас на скорост от Андрес Тунес и с удар от десетина метра вкара за крайното 3:0.

Другите два мача, които се играха снощи, бяха решени с правилото за повече голове на чужд терен. Сарагоса и Майорка продължават напред в турнира, като Сарагоса с десет души отстрани Гранада с общ резултат 2:2. Одион Игало откри резултата за домакините от Гранада в 27-ата минута, халфът Хосе Мария Мартин обаче реално класира гостите, след като в 55-ата минута направи 1:1 с фантастично воле след пас на Елдер Пощига. Четири минути по-късно португалецът беше отстранен от игра заради втори жълт картон, вдигнат му за симулация. В 66-ата минута все пак домакините стигнаха до 2:1, след като Диего Майнц вкара с глава, а до края Лео Франко спаси две много сериозни възможности и прати отбора си на осминафинал с Леванте.

Майорка отстрани Депортиво Ла Коруня след нулево равенство у дома и 1:1 при визитата си в Галисия. Още една среща трябва да се изиграе и това е Атлетик Билбао - Ейбар след 0:0 в първата среща.

Програма за осминафиналите:

Лас Палмас - Бетис
Майорка - Севиля
Леванте - Сарагоса
Осасуна - Валенсия
Ейбар или Атлетик Билбао - Малага
Кордоба - Барселона
Селта Виго - Реал Мадрид
Атлетико Мадрид - Хетафе

*Първите мачове трябва да се играят на 12-и декември, а срещите-реванши на 18-и и 19-декември. По правило отборът от по-ниското ниво е домакин в първата среща.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация