Скандални разкрития: Лудогорец черпи съдията след спорен мач (видео)

10:52
Скандални разкрития: Лудогорец черпи съдията след спорен мач (видео)
Лудогорец победи Ботев Пловдив с 1:0 в скандален мач, който отново извади на преден план въпроса за спорното съдийство и купуването на мачове.

Гост в "Добро утро, България!" на телевизия "TV7" беше Александър Александров - спортен директор на Ботев, според когото освен отменения гол и спорната дузпа, е имало и други фрапантни грешки на съдията Таско Тасков. Именно затова публиката на жълто-черните не го е пуснала да излезе от стадиона над два часа.

Според Александров това не е единична грешка, а целенасочена акция срещу собственика на Ботев Цветан Василев, който вкарва много пари в школи, терени и бази не само във футбола, но и в 16 други спорта. Александров се надява само, след такъв скандален мач, хората от БФС и от съдийските комисии, да не прогонят радетелите на спорта.

По телефона се включи и изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев, който заяви, че това е целенасочена кампания срещу Лудогорец. По думите му тя е започнала отдавна. Петричев коментира, че все по-често се случва името на шампиона на България да се свързва със скандали за натиск към съдии. Той обаче напомни, че Лудогорец  играе най-добрия футбол в страната. Ангел Петричев заяви, че е готов да застане пред детектора на лъжата, за да докаже пред всички, че той няма нищо общо с "купуването и черпенето" на съдии.

Екипът на "TV7" показа ексклузивни кадри, изпратени от зрител, които показват как веднага след скандалния мач от миналата година между Черноморец Бургас и Лудогорецглавният съдия на двубоя Стефан Спасов и двамата му помощници вечерят в заведение в Разград, в компанията на Пламен Гетов, служител на Лудогорец, представител на зоналния съвет на БФС. Според зрителя на TV7 и самият Ангел Петричев е присъствал на вечерята. Изпълнителният директор на шампионите обаче заяви, че не си спомня конкретно дали в тази вечер е бил там.  Мачът в Разград завърши 3:1 в полза на Лудогорец, а треньорът на акулите Димитър Димитров-Херо беше изгонен.

"Напълно възможно е да сме били на едно място, защото когато има мач в Разград, това е заведението където ходим да вечеряме. Ако ние тръгнем да правим конспирации или тайни неща със съдиите няма да го правим толкова видно. Съвсем нормално е да си вдигнеш наздраве с човек с който си бил заедно на стадиона преди петнадесет минути и няма нищо скандално в това", заяви Петричев.

В разговора по телефона се включи и самият Димитър Димитров, който изрази съмнение, че не случайно Стефан Спасов е бил назначен за главен рефер на двубоя.  "Още тогава казах, че този съдия ще ни отреже главата. Неговата първа и основна задача беше да ме изгони", заяви треньорът на Черноморец.

Според него българското съдийство е некоректно и поръчково, а като главни виновници за това Херо посочи президентите на отборите.

Шефът на Съдийската комисия към БФС Никола Джугански също взе отношение по темата по телефона. Според него не е забранено съдиите да вечерят с представители на даден отбор след мача, но не е честа практика и не е нормално от морална гледна точка. Джугански призна, че е разочарован от колегата си Таско Тасков, заради свирения от него мач между Ботев и Лудогорец.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ShadowDemo0on
30.11.2012 18:41

Уважаеми приятели на Лудогорец,

Повече от година срещу любимия ни отбор се води ожесточена компроматна война, която има своята цикличност, но винаги целта e една и съща - да се омаловажи постигнатото за много кратко време от клуба (спортно-техническия облик на отбора и инвестициите в инфраструктурата и Детско-юношеската школа). Ние знаем, че с влизането в "А" група ни бе отредено място в средата на таблицата. Защото Лудогорец е малък клуб от малък провинциален град, който статистически се нарежда сред най-бедните региони в България. Показвайки шампионски амбиции, подплатени с футболни аргументи, Лудогорец влезе в битка със статуквото. И точно тогава тези, които ни бяха издали присъдата да бъдем заковани в средата на таблицата, ангажираха целия си ресурс, за да ни злепоставят постоянно пред любителите на футбола в България. Сами разбирате, че е много трудно да се противодейства на тази пропагандна машина, която периодично стоварва цялата си мощ върху Лудогорец.

RoSKo0o0
30.11.2012 20:00

Прав си, Тоше... *lol* Така де... трудно е наистина... същото беше с Литекс *smile* Същото беше с Левски, Локо Пд, ЦСКА... който и да стане шампион, във всеки един мач, в който има едно или две по-спорни положения и веднага мафия... ми не гледайте, пичове... гледайте си чуждите първенства, стига сте плюли родното. А и... ShadowDemo0on така е... българите винаги се мъчим да омаловажаваме чуждия труд...

lostman
30.11.2012 13:57

помните ли "легендата" какъв як автогол си вкара, ама тогава имаше засада нали *smile*)) имало човек зад него и участвал в играта, ами то и сега беше така..само че безавтогол..как тогава имаше сега искате да няма!!!

andrew1
29.11.2012 22:50

Че Лудогорец играе добър футбол, че работят целенасочено и правилно, че при тях няма скандали е факт. За съжаление, обаче, Домусчиев е решил да си "подсигури" инвестициите и с поръчкови съдии.

Messi9818
29.11.2012 16:29

тоя Домусчиев..няма ли да купи и Марек Дупница да ги качи от В в А ГРУПАА..да купи некой ..мач..некой съдияя и Марек да станее шампион пфф...де*бий и нещастните...съдии нещастнио футболл...а после защо националите не играятт добре....ми ..можеби вече повечето имат отговор като има 5тима от Лудогореж в титулярите те са сжикнйалии да купуватт мачове...ама айде да не намесвам националите че засега се представят на ниво...БГ ФООТБАЛЛ*thumb_down*

ShadowDemo0on
29.11.2012 15:27

Като коментирате само не можете да върнете времето назад ! Всичко вече е свършило ! Нито ще промените резултата ! Нито ще смените съдията ! Забравете го просто ! И да не го забравите не виждам ползата от коментарите ! Ще промените ли нещо ви питам ?

danistefan
29.11.2012 14:58

и да коментираме нищо няма да се оправи в Бг футбола винаги ще си бъде така хората с пари те ще диктуват правилата всеки пред 10 илки си затваря очите това е жалката картина в БЪЛГАРИЯ! Българските отбори никога няма да играят в Лига Европа камо ли ШЛ . Защото 1-вите места са нагласени за отбори който чакат всичко на готово а тези отбори койито се трудят теса на места които не им дава право да играят квалификации за ЛЕ или ШЛ.

madridd011
29.11.2012 14:35

Добре дошли в България , жалка картина . *silent*

cyra
29.11.2012 14:06

Като го черпят айде за Б група където им е мястото!!!!!!!!!!!!!

Bboy1912
29.11.2012 13:55

Следващият мач, в който този боклук свири на Ботев - тръби по главата. А за резаците от Разград - ще лапате големи.

vik0_92_
29.11.2012 13:34

Незнам какво се учудвате това беше явно от доста време...просто беше въпрос на време да им излезнат керливите ризи!

lostman
29.11.2012 13:04

като се сетя миналия сезон какво стана много неща сега ни се изясниха. лудогорец спечели титлата нечестно, честно победиха цска но първенството е 30 мача..далавера с миньор, сега и купон след мача с черноморец..,а се сещам там какво стана..освен това сега се сещам че същия тоя таско на мача миньор-цска не даде чиста дузпа за цска и червен картон на чворович..това щеше да реши мача при 0-0 и титлата щеше да е червена..боби ходи си, ти не си способен да вземеш ни едно нормално решение или ти плащат или си една мълчива мижатурка. лудогорец във В група титлата от миналата година на цска. домусчиев в панделата..примерите на запад са много, а за теб боби след като свършиш всичко това..оставка

Crissstiano
29.11.2012 12:34

Ако си спомняте как ни победиха в този мач,ще ви стане ясно дали е било само вечеря и дали не е получил още нещо към нея ! Такава дузпа каквато дадоха тогава на Лудогорец не бях виждал.

danistefan
29.11.2012 12:23

В България, никога няма да се оправи това съдийство. Аз съм фен на Лудогорец но такава победа неме радва, защото със такова съдийство ние проваляме българския футбол всичко е нагласено още преди да е започнал сезона вече се знай, кой ще е 1-ви, 2-ри ... и от кога сме нямали отбор в Европейските турнири замислете се хора от БФС нестава по този начин. Не само аз искам да наблюдавам една честна игра и едно добро съдийство, а цяла България го иска това.

DJUDO
29.11.2012 12:08

ама какво очаквате да се случи в тая пропаднала държава бе хора,тия двамата братя копуват всичко още когато бяха собственици на Илиянци и там крадяха и рекетираха хора без да им мигне окото,просто нямам думи за тях

Pechenqgata
29.11.2012 11:39

Тъкмо си мислят хората че БГ футбол върви нагоре и баааам пак е залят с помия...

RoSKo0o0
29.11.2012 11:33

Който стане шампион в страната и почват слуховете. Медиите са толкова жалки. Тези неща като в тоя мач ги има редовно на мачове на Манчестър, Челси... да не говорим в Италия.

RoSKo0o0
30.11.2012 08:55

Бъди сигурен, че Ботев ще си ги започнат скоро!

Fabregas_boy
29.11.2012 19:51

А помниш ли как ван Перси получи червен картон или как в началото на мача съдията ви спести няколко ключови картона.Ако това е било грешка,значи и на мача с Ботев е било така.Лудогорец бяха единственият отбор,който се развиваше правилно и веднага ги почнаха,нищо чудно и Ботев както работят,така и да поемат щафетата от Лудогорец на "платени шампиони".

RoSKo0o0
29.11.2012 17:22

Нали знаеш, че в един мач във Висшата лига едно наше българско момче вкара два гола от засада? Нали знаеш, че в ШЛ постоянно се отменят такива голове... голям проблем стана - големите ултраси на Ботев... смешници пълни, заради вас хората не ходят по мачовете ама не говоря само за вас, за абсолютно всички спортни хулигани - хора с провален живот и използват собственото си падение да правят нещастие на другите... пълна ерозия

RoSKo0o0
29.11.2012 17:20

Не говоря за Лудогорец само... и Левски да са и ЦСКА да са шампиони - почва плюене и веднага далавери, мафии... смешни медии и още по-смешни адресати, които им вярват *wink*

tapaka2222
29.11.2012 11:37

Кво шампион бе разградска смрад не видя ли в 60та минута кво стана чист гол на иван цветков отменен аре не ми говори за футбол нищо не разбираш научи правилата поне когато са зад защитата двама и тоз който излиза от заден вход вкара гол и не е в засада не се отменя гола а се зачита при иван беше така никаква засада чист гол чиста победа за ботев ако беше и дузпата свирена селско бфс селски футбол съдийски лудогорец!