Байерн би на ходом 10 от Фрайбург (видео)

22:51
Байерн би на ходом 10 от Фрайбург (видео)
Байерн Мюнхен победи като гост Фрайбург с 2:0 в мач от междинния 14-ти кръг в германската Бундеслига. С трите точки тимът на Юп Хайнкес стана есенен шампион - три кръга преди паузата авансът на баварците пред най-близкия преследвач е десет точки.

Байерн си осигури аванс още в 12-та минута, когато Оливер Зорг игра с ръка в наказателно поле и бе отсъдена дузпа. Зад топката застана Томас Мюлер, който реализира за 0:1. Четири минути по-късно отлична контраатака на баварците, проведена и завършена от Франк Рибери, приключи с неточен удар на французина от чиста позиция. В 18-та минута  домакините останаха с човек по-малко, след като Фалу Диане фаулира откъснали се сам срещу вратаря Шакири, за което играчът на Фрайбург получи заслужен директен червен картон.

В 39-та минута Хави Мартинес игра с ръка в собственото си наказателно поле, но този път главният съдия не отсъди дузпа, както го направи в 12-та минута на срещуположния край на терена. В самия край на първото полувреме баварците пропуснаха да удвоят аванса си - Данте засече центриране от корнер, но стреля в напречната греда на вратата на Бауман.



Началото на второто полувреме бе равностойно, като по нищо не личеше, че гостите числено предимството. Дори първото чисто положение бе създадено от Фрайбург, който можеше да изравни резултата в 64-та минута, когато  Макс Крузе отправи много опасен удар по земята, но блестяща проява на Мануел Нойер предотврати попадение във вратата му.

В 71-та минута пък влезлият като резерва за Байерн Клаудио Писаро изпусна 100-процентово положение, след като остана сам срещу Бауман, но стреля право в него. Все пак друга резерва на гостите - Анатолий Тимошчук - вкара гола на спокойствието за гранда от Мюнхен в 79-та минута, след като бе изведен на стрелкова позиция с пас от дълбочина. До края на редовното време мачът просто се доиграваше, а в добавените минути Франк Рибери изпусна чисто положение за класическа победа на гостите.

Състави:
Фрайбург: Бауман - Шмид, Хеденстад, Диане, Зорг - Флум, Шустер, Макиади (82 - Лаис), Калиджиури - Розентал (89 - Фрайс), Крузе

Байерн: Нойер - Лам, Данте, Бадщубер, Алаба - Хави Мартинес, Кроос (75 - Рафиня) - Мюлер, Шакири (64 - Тимошчук), Рибери - Гомес (58 - Писаро)


F 0-1 Muller by ourmatch
F 0-2 Tymo by ourmatch

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

basti31
28.11.2012 22:54

Измъчени 3 точки, но точно с такива мачове се печелят титли! В събота играем дербито на спокойно и дано най-после си отмъстим на Дортмунд за последните 2 сезона!

basti31
28.11.2012 20:58

Хайнкес най-после даде шанс на Шакири! Много талант има в това момче! Дано тая вечер да се развихри!

nofx
28.11.2012 22:52

ами това е Байерн...... иска се много повече от талант и Крос има талант но преди да стане титуляр поработи мъжката момчето не само в Байерн са няма как Шакири да го измести него или Мюлер според мен всички заслужили получават шанс

basti31
28.11.2012 22:22

Понякога влиза като резерва, но е титуляр прекалееено рядко.Определено заслужава да играе повече! И има играчи, които не получават шанс: Контенто, Емре Кан, Вайсер... Петерсен е под наем иначе и той щеше да търка скамейката. Всички тия са млади и много талантливи, но не им се дава шанс да покажат на какво са способни!

nofx
28.11.2012 22:03

как наи после? Шакири играе редовно няма играч в Байерн които не получава шанс

Disaffected666
28.11.2012 20:48

Предполагам мача е 1 на 2 на 3 за Байерн М кофти ЧЕ отново Дортмунд се препънаха ....