Шефовете на Юве скочиха на италианската футболна федерация

19:51
Шефовете на Юве скочиха на италианската футболна федерация
Ръководството на Ювентус пусна официална декларация в сайта на клуба, свързана в потвърждението на наказанието на торинци да играят срещу Лече пред празни трибуни.

Както е известно, феновете на "бианконерите" бяха обвинени в расизъм срещу футболиста на Интер Марио Балотели.

Дни след дербито на Италия, между торинци и служебния шампион за 2006 година, италианската футболна федерация наказа Ювентус да играе при закрити врати мача си на 3 май.

Решението беше обжалвано като за доказателство беше даден видеозапис показващ малката групичка фенове, обиждащи Балотели. Един от главните аргументи на шефовете на "бианконерите" беше фактът, че футболисти като Съли Мунтари и Патрик Виейра не бяха засегнати на расистка основа от "черно-белите" фенове.

Жалбата на Юве не беше уважена и решението на федерацията остана в сила. В тази връзка е и официалната декларация на ръководството на "Старата госпожа":

"Футболен клуб Ювентус си взима бележка от решението на Спортния съд, който потвърди присъдата на Федерацията, свързана с домакинския мач на тима с Лече. Чакайки официалното обявяване на решението, футболен клуб Ювентус изразява своята голяма изненада от фактът, че някои информационни агенции бяха уведомени за развоя на събитията два часа преди Спортния съд да се произнесе официално".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация