УЕФА наказа Луис Адриано

21:25
УЕФА наказа Луис Адриано
Луис Адриано от Шахтьор Донецк беше наказан за един мач от УЕФА заради нечестна игра. Бразилският нападател вкара гол във вратата на Нордселанд в мач от Шампионската лига, когато футболистите на украинския гранд опитаха да върнат топката вратаря на датския тим. Секунди преди това кълбото беше извадено умишлено от терена заради контузен футболист.

Луис Адриано получи жълт картон във въпросния двубой, завършил с победа 5:2 в полза на Шахтьор.

Бразилецът беше наказан от Европейската футболна централа заради "нарушение на принципните правила на играта".

Адриано ще пропусна двубоя с Ювентус следващата седмица, но Шахтьор вече си осигури място във фазата на елиминациите на Шампионската лига.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

asc_
28.11.2012 03:09

И каква файда да го наказват за мач без значение. Мач, в който те са си осигурили участие. Да го накажат за три мача, да изпусне елиминациите, че да се научи. Вкара гол, с който тръгна обръщалка на мача с който си подсигуриха продължаване напред и сега го наказаха за мач, който е без значение (пак има борба за първо/второ място де, ама........). Поредната суперлогика от УЕФА......

Neooo_1995
27.11.2012 21:44

Съвсем заслужено наказание.Даже от УЕФА можеха да му дадат повечко.И да послужи за пример това наказание ,за да не гледаме за в бъдеще такива грозни моменти.

Chelsea_FanBlue
27.11.2012 21:54

То така или иначе Шахтьор едва ли излязат с титулярите си в последния мач. Може би защото това е първо провинение на проф. играч и за това само 1 мач наказание отнася?! Не броя случаите, в които е отбелязван гол по подобен начин, защото разликата е, че другият отбор позволява на съперника също да отбележи попадение. Украинците не позволиха това!