Аманатидис: Преди всичко се радваме, че сме тук

13:12
Аманатидис: Преди всичко се радваме, че сме тук
Шампионите от преди 4 години ще започнат своето участие срещу Швеция, но част от гръцките футболисти, сред които и Аманатидис ,отказват да говорят за защита на титлата.

Крилото заяви: "Кой е казал, че сме тук да защитаваме титлата си? Състезанието дори не е започнало все още за нас. Преди всичко ние се радваме, че сме тук. Правим нещата едно по едно. Първо първия мач, след това втория и т.н."

Капитанът на Айнтрахт Франкфурт очаква срещата с Швеция на стадиона в Залцбург да бъде решена от най-малките детайли.

"Като всеки един отбор на финалите, и Швеция заслужава да бъде тук, след като се представиха много добре в квалификациите. Те са много силни и са много добре тактически подготвени. Ние не мислим за тяхната тактика, не се фокусираме върху техните звезди,
интересуваме се само от нашата игра, която трябва да покажем на терена. Очаквам тежка среща между два отбора, които разчитат главно на силата," каза той.

Според 26-годишният футболист, балансът в отбора може да е в полза на Гърция, ако отборът играe по начина, по който е играл в квалификациите. Тогава южните ни съседи може да заемат едно от първите две места и да продължат напред.

"Ние сме достатъчно подготвени и нямаме търпение състезанието да започне," каза той.

За треньора Ото Рехагел най-голямото решение се свежда до това кой ще играе в офанзивен план срещу скандинавците и Аманатидис добави:

"Нашият треньор ще определи състава за срещата и се надявам, че аз ще бъда част от него, а защо не и да отбележа гол. Атмосферата в отбора е отлична и много се вълнувам да бъда част от този отбор, сред тези играчи. Не виждам нужда да правим сравнение с отбора от 2004 година. Да не забравяме, че никой тим до сега не е успял да спечели 2 поредни титли и това говори много за трудността на нашата задача."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация