Дадоха почивка на Меси, аржентинецът пропуска мача на Барса с Алавес

17:14
Дадоха почивка на Меси, аржентинецът пропуска мача на Барса с Алавес
Звездата на Барселона Лионел Меси получи почивка и не попадна в групата на тима за срещата-ревашн с Алавес от 1/16-финалите в турнира за Купата на Испания.

В първия мач "каталунците", които са носители на трофея, спечелиха като гост с 3:0, а утре вечер са домакини на реванша.

Старши треньор Тито Виланова реши да даде почивка на доста от титулярите. Срещата ще пропуснат Андрес Иниеста, Шави Ернандес, Жерард Пике и вратарят Виктор Валдес. Лионел Меси се нуждае от четири гола до края на 2012-та, за да подобри рекорд на германския нападател Герд Мюлер, който вкара 85 гола през 1972-ра година. До момента аржентинецът има 82 попадения.

"Меси мисли единствено за това да помогне на отбора да спечели, а не за лични рекорди. Ако беше друго той щеше да поиска да играе утре в мача за Купата на Испания", каза треньорът на Барселона Тито Виланова на пресконференция днес.

"Трябва да дадем почивка на футболистите, които играят постоянно. Този мач ще бъде добър за тези, които се завръщат след контузии като Тиафо Алкантара, Адриано и футболистите от втория ни отбор", добави Виланова.

Испанският нападател Давид Вия се завръща в състава, след като заради травма на глезена пропусна мача с Леванте в неделя.

"Давид е добре. Не би трябвало да има проблем с включването му в игра", заяви треньорът на Барселона. Барселона води на върха в класирането на испанското първенство, като има 11 точки преднина пред шампиона Реал Мадрид, които е на трета позиция.

В събота Реал Мадрид е домакин на втория в класирането Атлетико Мадрид. Виланова отказа да коментира предстоящото дерби на Мадрид.

"Знам, че е трудно да ме разберете, но мой приоритет е утрешната среща и гостуването на Атлетик Билбао в събота. Както се случва в другите клубове не ме интересува", каза Виланова.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

bozata5
28.11.2012 13:04

После кажете че мисли за себе си повече отколкото за отбора ако искаше да мине рекорда щеше да иска да играе.

_elbarca__
28.11.2012 09:04

и боговете имат нужда от почивка

Johan_Cruyff_14
28.11.2012 18:23

Всъщност това, което прави след всеки гол е да благодари на баба си и да посвети гола си на нея, която според думите му го е направила футболист и най-много го е поощрявала да играе футбол.

myzrael
28.11.2012 12:49

трябва да си тотален идиот за да не разбираш, че говори за ФУТБОЛЕН БОГ, така че не се прави на интересен...

jimidim
28.11.2012 10:27

Не богохулствай хлапе.Бог е един,и Меси му благодари след всеки гол.

Messiah
27.11.2012 21:05

За какво да му пука, като е Единственият...
Тоя пич е Определение и Еталон за "футбол",
другите просто играят!!!

catalan
27.11.2012 18:40

Явно на Меси найстина не му пука за рекорда. АКо искаше шеше да играе. Или може би е сигурен ,че следващите мачове ще го подобри, все пак само 3 гола за изравняване и 4 за подобряване.