Стадион \"Раковски\" се превръща в детска футболна столица

15:39
Стадион \"Раковски\" се превръща в детска футболна столица
"Утре в 13:00 часа на стадион "Георги Раковски" стратира 7-ят Международен футболен турнир за деца в Раковски, който няма аналог у нас", каза на пресконференция днес кметът на Общината Иван Антонов.

По негово предложение, състезанието от тази година ще носи името на покойния кмет Франц Коков, който е и негов създател. Състезанието, организирано от Общината и местния футболен клуб "Раковски", събира на едно място 13 годишни футболни надежди от 6 страни.

За първи път идват и деца от друг континент – това е отборът на ФК "Св. Винсент" от Ливан. Пак за първи път, и за съжаление, няма представители на пловдивска детска школа. Освен децата от Раковски, страната ни ще бъде представена от тимовете на ПФК ЦСКА и ПФК Левски.

"За всеки отбор сме осигурили награди. Помислили сме и за множество индивидуални отличия – за най-добър вратар, за най-атрактивен нападател и т.н. Важното е да осигурим на децата възможност за изява", каза Пламен Джундрев, треньор на детско-юношеската формация на ФК "Раковски".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация