Торес: Не искам да съм голмайстор, искам титлата

14:47
Торес: Не искам да съм голмайстор, искам титлата
Фернандо Торес сподели, че не усеща напрежение в себе си, след като всички очакват именно той да изстреля своята страна нагоре към европейската титла.

Момчетата на Луис Арагонес са измежду фаворитите за спечелването на трофея през това лято, като Испания гледа да вдигне първи международен приз след 44 години суша.

Часове преди започването на срещите от последната група "D" на турнира, тежестта от очакванията пада изключително върху футболиста на Ливърпул Фернандо Торес. Нападателят реализира през последния сезон 33 гола на всички нива във футбола и  блестящата му форма е причината всички очи да бъдат вперени в него.

От своя страна Ел Ниньо заяви, че не е единственият, от когото зависи моментното състояние на отбора.

"Испанският отбор не е само от един играч", заяви футболистът пред официалния сайт на Евро 2008. "Евро 2008 няма да се ограничи само около един играч."

"Надявам се тази година да бъде годината на Испания. Турнирът е къс, като максимума срещи са 6. Всеки трябва да бъде напълно концентриран през цялото това време, ако иска да успее."

"Единственото напрежение, което се поражда идва от самите нас. Това е, защото ние не трябва да се виждаме като фаворити."

"Ние сме млад отбор и се надяваме да напишем част от историята."

"Целта ни е да стигнем колкото може по-напред и да спечелим Евро 2008. Ще бъде трудно да намерите друг по-гладен за успехи и по- надяващ се отбор от нашия."

"Нямам си и представа колко гола ще вкарам. Наистина не обичам да прогнозирам точно число", добави той.

"В края на деня единственото важно е какво е постигнала Испания. Да завърша като голмайстор за мен не е цел. Ако трябва да избирам, то бих избрал Испания да бъде шампион, дори да не съм голмайстор."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация