Марсилия се изравни с ПСЖ на върха

08:35
Марсилия се изравни с ПСЖ на върха
Олимпик Марсилия се изравни с Пари Сен Жермен на върха във френската Лига 1, след като спечели с 1:0 срещу останалия с десет души отбор на Лил. Така след последния двубой от 14-ия кръг двата отбора имат по 26 точки, следвани от Сент Етиен и Лион с по 25. Бордо пък е на 5-о място с 24 и днес пропусна възможността да стане едноличен водач, тъй като загуби при визитата си на Монпелие с 0:1.

Марсилия и Лион имат отложен мач по-между си и той ще се играе в сряда, като победителят в тази среща ще вземе аванс на върха.

Домакините от Лазурния бряг постигнаха едва втора победа в последните си десет мача във всички турнири, но днес бяха определено по-настойчиви. Вратарят на гостите Микаел Ландро направи чудеса на голлинията и спаси три тупалки от 6 метра на Андре Айю, Беноа Шейру и Матийо Валбуена.

В 1-ата минута на второто полувреме Джордан Айю откри резултата в полза на Марсилия, а в последните секунди на добавеното време на първата част Флоран Балмон беше отстранен от игра с директен червен картон. Той задържа в гръб Валбуена, който изработи и победата, след като центрира перфектно на Айю за победния гол.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация