Борусия Дортмунд измести Шалке 04 от второто място (видео)

19:38
Борусия Дортмунд измести Шалке 04 от второто място (видео)
Шампионът Борусия Дортмунд спечели гостуването си на Майнц 05 с 2:1 и се изкачи на второ място в Бундеслигата. Жълто-черните получиха помощ и от отборите пред себе си в класирането преди този кръг – Шалке 04 и Айнтрахт Франкфурт, които завършиха 1:1 мача помежду си в Гелзенкирхен.

В Майнц домакините поведоха с гол на Марко Калиджиури още в четвъртата минута, но само седем по-късно Марко Ройс изравни след добро подаване на Шмелцер. Това бе шести негов гол в седем сблъсъка с Майнц в елита.
В края на първата част Роберт Левандовски бе изведен по отличен начин от Гьотце, прехвърли Веткло и направи обрата пълен, като реализира седмия си гол в последните четири мача във всички турнири. След почивката отборът на Томас Тухел опита да притисне Борусия и вдигна сериозно темпото, но така и не успя да създаде чисто положение за изравняване на резултата.


szólj hozzá: Mainz vs Dortmund 1:2 GOALS HIGHLIGHTS



На „Фелтинс Арена” Шалке се възползва от грешка на Щефан Айгнер, за да поведе в резултата – халфът на орлите подари топката на Холтби, който изведе Клаас Ян Хунтелаар и холандецът се разписа за 1:0. Това бе четвърто негово попадение този сезон и първо в последните седем мача в Бундеслигата. Голът дойде в 11-ата минута, но само две по-късно Айгнер се реваншира като изравни с петия си гол този сезон. Айнтрахт доигра последните три минути с човек по-малко, след като Карим Матмур бе изгонен. 


szólj hozzá: Schalke 04 vs Frankfurt - 1-1 (All Goals)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

wonderfullcho
25.11.2012 13:34

Браво Дортмунд сега е времето и байерн да бъде изместен *beer*

bultras1995
24.11.2012 21:17

и двата но точен *smile* браво и на останалите печеливши и само Дортмунд от мен