Илиан Илиев: Контролирахме мача

18:12
Илиан Илиев: Контролирахме мача
Отзиви след Пирин Разлог - Левски:

Старши треньорът на столичния Левски Илиан Илиев коментира пред журналисти след днешната победа във втората 1/16-финална среща от турнира за купата на България с 1:0 като гост на Пирин Разлог, че резултатът от първия мач е дал спокойствие на отбора и затова той е оставил да почиват някои свои основни играчи.

"Важно е, че продължаваме напред. Пуснахме в игра днес някои млади момчета, които в по-голямата част оправдаха доверието. Видяхте, че контролирахме мача и можехме по-рано да отбележим гол. Важното е постепенно тези млади хора, които имат качества, да се интегрират в мъжкия футбол, където не е толкова лесно, както при юношите. Така че днес постигнахме поне две неща - преминаването в следващата фаза на турнира и това, че запазихме някои хора, тъй като почти едни и същи играят постоянно. А и някои от младите момчета влязоха и показаха качества и сме доволни", каза Илиев.

Без да влиза в детайли за представянето на отделни футболисти, Илиан Илиев коментира, че отборът на Левски е владеел постоянно топката. Според него съперниците от Пирин Разлог може би са искали да не загубят и са играли цял мач в собствената си половина.

"Нормално е да сме търпеливи. Теренът, виждате, не беше прекрасен, така че създадохме достатъчно положения. Създадоха се едно-две статични положения, а отсреща имахме отбор, който също можеше да вкара гол по някакъв начин. Победихме, Жоао Силва вкара гол, но със сигурност може повече при търсенето на топката. Имахме много центрирания от двата фланга, трябваше да я търси по-добре, в смисъл по-агресивно", добави Илиев в отговор на въпрос за представянето но Жоао Силва.

"Играхме добре, но загубихме", така накратко коментира старши треньорът на Пирин Разлог Иван Стойчев днешната загуба от  Левски с 0:1 във втория 1/16-финален мач от турнира за купата на България.

Попитан дали има претенции за редовността на отменения към края на двубоя гол за Пирин, Стойчев каза: "Не мога да коментирам, просто има една горчива нотка с оглед на доброто представяне на нашия отбор. Мисля, че нямаше абсолютно никаква засада. Радвам се, че момчетата с всеки изминал мач придобиват по-голямо самочувствие, което ни е нужно, и увереност в своите сили и възможности. Нормално беше момчета на по 19-20 години, които допреди две години всички знаят къде са играли, да имат притеснение от самото име на Левски. След това лека-полека се отърсиха от тая скованост и напрежението и започнаха да работят. Но със сигурност мога да гарантирам, че могат много повече", категоричен бе наставникът на разложкия тим.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

ioga08
25.11.2012 07:46

Верно, само това е, че продължавате, иначе срамите това свято име-ЛЕВСКИ