Класа и класическо 3:0 за Холандия

06:35
Класа и класическо 3:0 за Холандия
Отборът на Марко ван Бастен прекъсна черната серия, която тегнеше над отбора на "лалетата" в последните 30 години и победи не кого да е, а самия световен шампион при това с повече от убедителното 3:0.

Очакваният с най-голям интерес мач, от първите кръгове в групите, предложи много емоции на цар зрителя.

Двата отбора започнаха самата среща без да губят никакво време в разузнаване. Положенията пред двете врати следваха едно след друго, но тази вечер бе вечерта на Ван дер Саар. Стражът на европейските клубни шампиони сякаш бе заключил вратата си и не позволи да бъде преодолян.

Неговата стабилност явно се оказа превратния момент в мача, защото "оранжевите", които започнаха малко по-страхливо надигнаха глава и се впуснаха в неспирни атаки. Поговорката, че най-добрата защита е атаката, се доказа за пореден път, след като Нистелрой, Снайдер и Ван Бронкхост изписаха имената си с главни букви още в първия си мач от груповата фаза на турнира.

От другата страна на игрището Матераци и Барзали не показаха нужния синхрон и логично това доведе до много неприятности за новия капитан, Джанлуйджи Буфон. Футболистът на Ювентус се намеси не веджън решително, когато оставаше очи в очи с играчи на противника, но нищо не можеше да направи и при трите гола, които дойдоха след изключително груби грешки в дефанзивен план.

Така Италия започна турнира по един крайно разочароващ начин и, за да иска да продължи напред, трябва да победи Румъния и Франция. Холандия пък с оглед равенството в другия мач от тяхната група увеличи многократно шансовете си за достигане до елиминационната фаза от борбата.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация