Нови две домакинства в евроквалификации за девойките

19:14
Нови две домакинства в евроквалификации за девойките
Националните отбори на България за девойки до 17 и до 19 години ще домакинстват в първия кръг от квалификациите за Евро 2014. Жребият за мини турнирите бе изтеглен днес в Нион, а след дискусиите между делегациите и предложените условия за провеждане на пресявките, нашите кандидатури бяха предпочетени пред тези на съперниците ни в отделните потоци.

Момичетата до 17 години, родени след 1 януари 1997 г., попаднаха в девета група заедно с Швейцария, Италия и Македония. Мачовете на българска територия ще се проведат в периода 1-7 юли 2013 година. Домакин на Евро 2014 е Англия, а за първи път от създаването на континентален шампионат за девойки в тази възрастова група във финалната фаза ще участват осем тима. За втората част от квалификациите се класират първите два отбора във всяка от десетте групи, както и най-добрият трети. Директно във втория кръг влизат Германия, Испания и Франция.

Дамите до 19 години, родени след 1 януари 1995 г., също са в девета група, но техни опоненти ще бъдат Франция, Исландия и Словакия. Турнирът в България ще е в периода 21-26 септември. Домакин на Евро 2014 е Норвегия. За втория кръг от квалификациите се класират победителите в 11-те групи и 10-те най-силно представили се втори тимове.

При девойките до 19 години България ще е домакин на първия квалификационен кръг за втори пореден път. Тази есен в Албена и Каварна момичетата, родени след 1 януари 1994 година, приеха Испания, Финландия и Естония. "Лъвиците" останаха на трето място в своя поток, а турнирът се проведе между 20-ти и 25-ти октомври.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

jelko
20.11.2012 21:11

Ще се излагат пред родна публика най-после.