Акинфеев между увереността и несигурността

13:58
Акинфеев между увереността и несигурността
Игор Акинфеев заяви "най-лошото се случи", след като Павел Погребняк се контузи и ще пропусне Eвропейското първенство. Вратарят на Русия не се притеснява нито от възможностите да заменят нападателя, нито от състезанието с Вячеслав Малафеев относно вратарския пост.

Нападателят на ФК Зенит Санкт Петербург, Погребняк напусна лагера, за да се подложи на операция на коляното в Мюнхен, като Олег Иванов ще го замени в отбора
и се очаква Роман Павлюченко да започне на неговото място в стартовия състав. Акинфеев каза пред euro2008.com: "За съжаление най-лошото е факт и Погребняк няма да може да ни помага на това първенство. Разполагаме с играчи, които са способни да заместят Павел и които ще направят нужното. Те получават уникален шанс."

Самият Акинфеев страдаше от скъсани коленни връзки, заради които бе извън отбора на Русия до преди 3 месеца, позволявайки на Малафеев да заеме отново титулярното място, която самият той загуби по време на квалификациите за Световно първенство преди 2 години. Малафеев изпъкна след успеха на неговия клуб в УЕФА Къп през този сезон и 22-годишният вратар на ПФК ЦСКА Москва е щастлив в очакване на своя шанс.

"Никога не съм се страхувал от състезание", каза той.

"Последното му име е Малафеев, а моята е Акинфеев. Ние сме двама различни човека. И дума не може да става за съперничество."

Испания е първият опонент на Русия в Инсбрук, но Акинфеев не се притеснява от атакуващите футболисти на "ЛА фурия" в лицето на Фернандо Торес и Давид Вия.

"Играта ще покаже, но понякога един нападател може да отбележи 3 пъти, а понякога може да не отбележи нито веднъж", каза вратарят за доста лансираните нападатели на Испания.

"Всичко зависи от неговото настроението и от това как протича самата среща. Така че не обръщам внимание на индивидуални нападатели."

"Най-много от всичко искам да се върна у дома, колкото е възможно по-късно. Искам да се върна в добро настроение без да се чувствам засрамен от начина по който сме се представили. Чух, че ще имаме повече от 10 хиляди привърженици тук и около 150 милиона подкрепящи ни у дома. Искам да стигнем колкото е възможно по-далеч."

 

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация