Литекс разгроми Пирин Гоце Делчев с 5:0

18:46
Литекс разгроми Пирин Гоце Делчев с 5:0
Литекс победи без проблеми Пирин Гоце Делчев с 5:0 в мач от 13-ия кръг на А група. Оранжевите имаха предимство през целия двубой и можеха да постигнат още по-изразителен успех.

В 17-та минута при първата по-опасна ловешка атака Цветанов намери Георги Миланов в наказателното поле, той подаде на Иса на около 7-8 метра от голлинията. Последният върна назад към Цветанов. той бе затворен и върна към намиращия се на границата на наказателното поле Славчев, който стреля над вратата.

Териториалното превъзходство на домакините бе материализирано само за две минути. В 36-та минута Георги Миланов навърза защитата на Пирин намери Ваюши, който с диагонален удар откри резултата. Три минути по-късно Антон Недялков центрира остро в наказателното поле където Иса засече топката в мрежата на гостите за 2:0. Още при следващата атака на домакините Момчил Цветанов уцели напречната греда. В самия край на полувремето Иса бе изведен сам срещу вратаря на Пирин, но не успя да го преодолее.

В началото на второто полувреме Иса направи нов пропуск, след като ударът му от десетина метра мина покрай вратата. В 53-та минута обаче нападателят на Литекс се реваншира за пропуска си. След центриране на Цветанов от пряк свободен удар Иса с глава от 5-6 метра вкара за 3:0.

Малко след това Вайши бе изведен сам срещу вратаря на Пирин, но Абдиков спаси удара му.

В 63-та минута удар на Георги Миланов мина покрай гредата. В 72-та минута Георги Миланов пропусна дузпа, като вратарят на Пирин спаси удара му. Тя бе отсъдена за игра с ръка на защитник на гостите. В 80-та минута удар на Галин Иванов от точката на дузпата срещна лявата греда. След тнова Абдиков отрази удари на Галин Иванов и Георги Миланов. Ловчалии, обаче все пак вкараха още два гола във вратата на гостите.

В 84-та минута Георги Миланов проби отдясно, центрира към Заков, който отклони къв
връхлитащия Галин Иванов, който вкара за 4:0. Минута по-късно Славчев намери непокрития Заков, който прехвърли технично вратаря на Пирин за крайното 5:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация