Допирните точки между сини и зелени

09:15
Допирните точки между сини и зелени
Лудогорец доста често е сравняван с ЦСКА. Най-вече заради собственика Кирил Домусчиев, който бе в управата на червените. Допирните точки между разградчани и Левски обаче също не са никак малко на брой. Точно седем сини са имали вземане-даване с разградчани.

В момента в титулярния състав на шампионите има двама играли на "Герена". Става въпрос за Станислав Генчев и Мирослав Иванов. Те имат общо 13 трофея с Левски. Освен тях на скамейката на Лудогорец също има бивши кадри на сините. Докторът на шампионите Валентин Великов е работил и при сините. От няколко месеца шеф на школата на разградчани е Яков Папарков. Бившият треньор на Пирин ГД бе първият скаут на "Герена" при Георги Иванов.

През Разград са минали още двама футболисти, подвизавали се при 26-кратните шампиони. Това са Николай Дюлгеров, който е юноша на сините, и нападателят Мирослав Антонов. Пред работа в Лудогорец бе и бившият спортно-технически директор на Левски Андрей Желязков. Шефовете на разградчани обаче в последния момент се отказаха да назначат Жужо в скаутското звено на тима.

Интересно е, че по времето на Станимир Стоилов Левски имаше интерес към централния защитник Козмин Моци. Тогава обаче трансферът на румънския бранител на "Герена" пропадна, пише "Тема спорт".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация