БФС възстанови правата на четири юноши от Видима

15:34
БФС възстанови правата на четири юноши от Видима
Апелативната комисия към Българския футболен съюз, след като обсъди възраженията на жалбоподателите Кристиян Любомиров Иванов, Красен Илиянов Илиев, Цвятко Стефанов Петков и Иван Дианов Пенев, както и събраните в заседанието доказателства, единодушно реши:

Уважава жалбите на четиримата футболисти и отменя изцяло решението на Дисциплинарната комисия на БФС от 23.10.2012г., с което им е било наложено дисциплинарно наказание "спиране на състезателни права за срок от 18 месеца". Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Основният мотив Апелативната комисия да отмени наказанието на четиримата състезатели на ПФК Видима Раковски е отказа на Мартин Дойчев, директор на Детско-юношеската школа на ПФК Видима Раковски (Севлиево), да потвърди изявленията, направени в ефира на телевизия Канал 3 от 07.10.2012 година за участието на въпросните футболисти в "черно тото". В заседанието на АК от 15.11.2012 година същият заяви, че не поддържа казаното от него във въпросното интервю. Мартин Дойчев се отрече от твърденията си пред членовете на комисията в присъствието на ангажирания от него адвокат Христо Христов от Габровска адвокатска колегия.

Във връзка с действията на Мартин Дойчев Апелативната комисия официално внася сигнал до Дисциплинарната комисия, чийто членове да се запознаят с противоречивите и взаимноотричащи се твърдения на Директора на ДЮШ на ПФК Видима Раковски и да вземат съответните решения с оглед прилагане на чл. 46, ал. 4 от Дисциплинарния правилник на Българския футболен съюз за сезон 2012/2013.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация