Хуан Карлос Гаридо пое Клуб Брюж

14:15
Хуан Карлос Гаридо пое Клуб Брюж
Бившият наставник на испанския Виляреал Хуан Карлос Гаридо беше назначен днес за треньор на Клуб Брюж (Белгия), като той заема поста на подалия оставка Жорж Леекенс.

Леекенс напусна в началото на месеца, след като тимът регистрира поредица от слаби резултати, коствали 1-ото място в класирането. От Брюж обявиха, че са подписали договор с 43-годишния Гаридо до края на сезона с опция за удължаването му за още една година. Гаридо пое жълтата подводница през 2010-а година и през 2011-а ги нареди на 4-о място в Примера дивисион, като по същото време отборът беше сочен като пример за атрактивен и агресивен футбол. Миналия декември обаче след провал в Шампионската лига и
изпадането на отбора от елита, той беше принуден да подаде
оставка.

Леекенс пък напусна през месец май националния отбор на Белгия и пое Брюж, като наследи Кристоф Даум. За Гаридо пък това е втори сериозен клуб, в който може да докаже качествата си. Иначе кариерата му като треньор прилича повече на приказка- той започва като журналист, но ядосан от слабите резултати на любимия си отбор записва треньорски курсове. След това води малките тимчета на Ел Пюих и Онда, преди да почне работа във втория и после в първия отбор на Виляреал.

Сега обаче идва след тежката загуба с 1:6 от Андерлехт, която е шеста поредна в първенството, а общо във всички турнири синьо-черните имат 8 мача без успех.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация