Треньорът на Криля Советов подаде оставка

13:59
Треньорът на Криля Советов подаде оставка
Андрей Кобелев подаде оставка и от треньорския пост в Криля Советов, след като се провали в предишния си опит да води отбор в руската Висша лига - Динамо Москва.

Тази сутрин той депозирал писмено оставката си и молбата му за напускане била удовлетворена от ръководството. Заедно с него си отиват и помощниците му, а временно изпълняващ длъжността ще бъде Александър Циганков.

Официалният сайт на клуба от Самара съобщава, че ръководството е благодарило на Кобелев за свършената работа, която се изчерпва с 3 победи, 4 равенства и 8 загуби или 13 точки на 12-о място. В последните пет официални мача обаче отборът неизменно губи и явно това е наклонило везните в решението му да си тръгне.

"Андрей Кобелев стана лице на промените в нашия клуб, прие лично съдбата на клуба, но за съжаление първата половина от сезон 2012/2013 не се разви според желанията  а ръководството и феновете", се казва в официалното изявление.

Така той става четвъртият треньор, който е уволнен по време на сезона. Първи си подаде оставката Сергей Силкин от Динамо, който беше заменен от румънеца Дан Петреску, който пък напусна Кубан. На неговата позиция пристигна Юрий Красножан, а в Алания Владикавказ Валерий Газаев смени сина си Владимир.

Кобелев не блестеше с никакви постижения и в Динамо, а въпреки огромните инвестиции от Газпром, отборът прие за успех едно случайно 3-о място във Висшата лига. То беше оценено като сериозно, тъй като явно критериите от последните години са доста занижени.

Не по-ясна е ситуацията и в Криля Советов - един от отборите, който прави сериозен брой трансфери всяко лято и всяка зима. Рекордът им принадлежи от зимата на 2006-а година, когато в един момент се оказа, че имат 52-а футболисти с договори. При лагера на тима в Кипър бяха наети два хотела.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация