Феро: Поредният тежък мач, подготовката ни за него бе нарушена

13:03
Феро: Поредният тежък мач, подготовката ни за него бе нарушена
Старши-треньорът на Ботев Пловдив Ферарио Спасов даде редовната си пресконференция преди шампионатен мач. На нея той призна, че предстои тежко гостуване на Ботев Враца, подготовката, за което е била нарушена поради липсата на шестима от основните футболисти в тима.

"Имахме проблеми с подготовката за мача във Враца, тъй като тренировъчния процес бе нарушен от отсъствието на голяма група от футболисти. Това са четиримата ни национални състезатели, плюс Артур и Рубен, които имаха травми. Артур вече тренира наравно с отбора, докато Рубен е под въпрос за срещата във Враца. Надявам се останалите да се върнат здрави и бързо да превключат на клубна вълна, защото реално ще имаме една тренировка в пълен състав. Разполагаме с много малко време да ги възстановим и подготвим за мача", коментира специалистът по повод тренировъчния цикъл през седмицата.

По отношение на съперника в предстоящия двубой, Феро заяви следното:

"След завръщането на Тони Здравков Ботев Враца промени своя облик и стана труден за побеждаване отбор. Противникът направи добра серия в последните мачове и ние знаем, че ни очаква тежък мач. Разбира се, че целта ни е победата, но за да я постигнем трябва да бъдем много работоспособни и концентрирани по време на мача."

"Нямаме достатъчно възможности за ротация в състава. Имаме пропуски в играта, виждаме ги и работим за отстраняването им. Сигурно и напрежението влияе, защото имаме играчи с малък опит в "А" група, а в същото време сме в челото на класирането  и искаме да се задържим там. Гоним победа във всеки мач и това води до напрежение, но именно в такива условия се вижда най-добре кой става и кой не", добави още наставникът на жълто-черните.

Той поощри и младоците от детско-юношеската школа с думите:

"Юношите, които попадат в първия отбор, сами са си заслужили доверието. Не ги взимам, за да си градя имидж. Това са момчета, които играят постоянно в националните отбори и постигат добри резултати с тях, така че шансът, който получават се дължи на доброто им представяне. Възможно е някой от тях да попадне в групата за двубоя във Враца."

На финала на пресконференцията, Ферарио Спасов бе запитан дали Мартин Камбуров представлява интерес за него в предстоящия трансферен прозорец.

"За разлика от Локомотив Пд, ние знаем кой е Мартин Камбуров, но да говорим за негово привличане е несериозно. Той си е локомотивец. Пловдивското дерби отмина и няма нужда да разпалваме пак страстите. Със сигурност оттук до началото на пролетния полусезон, ще се спрягат много имена и ще има много слухове. Казахме вече, и аз и Сашо Александров, че няма да правим мащабна селекция и ще привлечем двама-трима играчи."

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари