Босът на Пирин: Левскарите не обичат силните отбори и истината

11:08
Босът на Пирин: Левскарите не обичат силните отбори и истината
Босът на Пирин Благоевград Николай Галчев даде интервю пред "Меридиан Мач", в което сподели очакванията си за предстоящия мач с Левски от турнира за Купата на България, в който благоевдтасдкия отбор ще бъде домакин. Строителният предприемач изрази и плановете на ръководството, свързани с развитието на клуба.


- Г-н Галчев, едва ли ще имате време да се нарадвате на победата срещу Славия на "Овча Купел", защото ви предстои мач с Левски. Какво да очакваме от двубоя в сряда в Благоевград?

- Порадвахме се на победата над Славия, но радостта ни няма да спира. Тя ще продължи и след мача за Купата на България в сряда срещу Левски.

- Защо сте толкова сигурен, че Пирин ще отстрани Левски?

- Защото много силно го искаме, а когато човек иска нещо много силно и чистосърдечно, то обикновено се случва. Не виждам причина да не успеем. Мачът е в Благоевград и това е огромно предимство за нас. Бихме ЦСКА насред "Армията", което е много по-трудно, отколкото това, което ни предстои сега.

- В Благоевград мачове срещу Беласица играха и Левски, и ЦСКА. Кой от двата гранда има повече фенове в региона?

- Феновете на ЦСКА не могат да се сравняват с нито една публика в България. Другите агитки трябва да се поучат от тази на ЦСКА, която създава най-добрата атмосфера. Що се отнася до броя на привържениците на двата гранда в Благоевград, мисля че ЦСКА има много повече фенове от Левски не само в нашия регион, но изобщо в цяла България.

- Каква посещаемост очаквате на мача в сряда?

- Цените на билетите за мача ще са леко завишени, но това е нормално за полуфинален двубой от турнира за Купата на България. Ще има и томбола, ще се раздават награди. Очакваме стадионът да бъде пълен и момчетата да получат огромна подкрепа от трибуните. Пирин заслужава да играе пред пълен стадион и аз вярвам, че ще бъде така.

- На колко оценявате шансовете на Пирин да отстрани Левски?

- Шансовете ни да отстраним Левски са над 80%.

- Когато ходите на мач на "Герена", феновете на Левски имат агресивно отношение към вас. На какво го отдавате?

- Левскарите не обичат силните отбори и хората, които им казват истината в лицето. Всяка една публика, която обича отбора си, трябва не само да е емоционална, но и възпитана. Когато Пирин победи ЦСКА на "Армията", нашият отбор бе изпратен с аплодисменти, което показва, че привържениците на "червените" обичат не само своя отбор, но по-важното - обичат и оценяват красивото и стойностното. Затова, въпреки че Пирин в последните години играе по-успешно срещу ЦСКА, отколкото с Левски на "Армията", винаги са имали много културно и по-толерантно отношение към нас.

- В последния кръг приемате "сините" и в мач за първенството, който може да се окаже с решаващо значение за изхода на шампионата?

- Нашата настройка, независимо дали ще ни трябват точки на всяка цена, или не, при всички положения ще е на най-високо ниво. Ще играем само за победа в последния кръг срещу Левски, така както и във всеки друг мач. Вярвам, че ще спечелим срещите си със "сините" и сега за Купата, и после за първенството. Засега играем по-успешно срещу ЦСКА, но след сряда тази статистика ще бъде променена.

- Виждате ли в Пирин играч, който може да направи голяма кариера?

- Почти винаги в Левски и ЦСКА са играли футболисти от пиринската школа. В момента силата на нашия отбор е в екипността, в колектива, а не в отделните индивидуалности. Имаме добри играчи, които футболните специалисти познават по-добре от мен и могат да им дадат по-професионална и точна оценка. Целият отбор на Пирин е един много добър играч.

- С какво са свързани притесненията ви преди мача с Левски?

- С нищо. Доколкото разбрах Георги Игнатов е определен за съдия. Аз вярвам в съдийството в България и съм сигурен, че то ще бъде обективно и в сряда.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

leketoo
28.04.2009 14:04

Ми що да не си вярва!!! Ти кво мислиш, че WC-то са страшилището на Европа ли???? *lol* Не ги ли гледаш, че половината срещи се мъчат като грешници, те са си де!

blq
28.04.2009 11:59

Пфф пича кви шансове извади *joking* и си вярва,но нека,с вяра всичко може да се постигне.Но не вярвам да отстранят Левски *sick*