Канят Шева да стане селекционер на Украйна

16:14
Канят Шева да стане селекционер на Украйна
Президентът на украинската футболна федерация /ФФУ/ Анатолий Конков взе решение да покани Андрей Шевченко за главен треньор на сборния отбор на Украйна, съобщи днес прес-службата на ФФУ.

"Шевченко е преминал през изключителната школа на такива именити отбори като Динамо /Киев/, Милан, Челси под ръководството на легендарните треньори Валерий Лобановски, Карло Анчелоти, Жозе Моуриньо. Той е имал уникалната възможност да почерпи от техния талант, техните знания и техния опит", пише в съобщението.

Както отбелязва прес-службата на ФФУ,навремето Андрей Шевченко е дебютирал в младежкия и националния отбор на Украйна под ръководството на Анатолий Конков.

Президентът на ФФУ смята, че младостта на Шевченко е "положителен фактор". "Спомнете си - неизвестният на никого като треньор Хосеп Гуардиола за няколко години постигна невероятни резултати! Аз съм уверен, че Шевченко също ще може да покори значителни футболни върхове в качеството си на треньор на сборния отбор на страната, за което има достатъчно опит и характер. А федерацията, на свой ред, ще му гарантира необходимата помощ при работата с отбора", пише в съобщението на ФФУ.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация