Мадански: Искам от момчетата огромно желание и хъс срещу Македония

12:16
Мадански: Искам от момчетата огромно желание и хъс срещу Македония
Полузащитникът на Видима-Раковски Пламен Кожухаров отпадан от младежкия национален отбор за контролата с Македония в сряда, а на негово място е повикан Ерик Почански от Чавдар (Етрополе).

Това съобщи днес селекционерът на тима Михаил Мадански. Новият младежки национален отбор ще изиграе първата си официална контролна среща в сряда в Благоевград срещу селекцията на Бившата югославска република Македония от 14.00 часа. Досега Мадански подбираше широка група от играчи, но те се събираха само за тренировъчни мачове.

Иначе всички футболисти пристигнаха днес пред националния стадион, като първи дойде капитанът Георги Терзиев от Черноморец. Единствено крилото на италианския Лумедзане Радослав Кирилов ще закъснее, тъй като полетът му от Италия пристига днес на обяд.

"Събираме се за първи официален мач за този национален отбор, дано началото да е добро. Първото нещо, което искам от момчетата, е да покажат огромно желание и хъс. Защото така се изгражда манталитет на национален състезател. Има някои футболисти, които имат качества, но като дойдат в младежкия отбор просто не мога да ги позная- плахи, неуверени. Затова им казвам често, че трябва да играят така, все едно е последен мач, обясни Мадански.

Треньорът допълни, че все още не може да говори за класиране на Европейското първенство, докато не станат ясни съперниците. Жребият за следващата квалификационна кампания ще бъде теглен през януари.

"Надявам се, че сме се придвижили поне с една урна напред заради доброто ни представяне в предишната кампания. Така могат да ни се паднат и преодолими отбори, каза още селекционерът. Въпреки че титулярни набори за този отбор са 1992 и 1993, Мадански ще обърне внимание и на по-малки момчета. Ето сега в отбора влязоха и двама от набор'95- вратарят на Черно море (Вн) Георги Китанов и Серафим Михайлов от Локомотив (Пловдив).

"Ще изчакаме да минат квалификациите и за набор 1994, така че и от този отбор можем да вземем играчи. Смятам, че този състав ще бъде доста широкоспектърен, но пък така нека всички млади таланти да се убедят, че наистина следим всички набори, каза още Михаил Мадански.

Отборът ще тренира три пъти до мача, като всичките занимания ще се проведат на игрището в село Мурсалево.

Групата на България младежи до 21 години:

Вратари:
Георги Китанов (Черно море), Димитър Илиев (Калиакра Каварна)

Защитници: Георги Терзиев (Черноморец), Асен Георгиев (Ботев Враца), Мартин Василев (Ботев Враца), Антон Недялков (Литекс), Ангел Грънчов (ЦСКА), Иван Горанов (Берое)

Полузащитници: Симеон Славчев (Литекс), Ивайло Чочев (Чавдар Етрополе), Тодор Неделев (Ботев Пловдив), Янко Ангелов (Любимец), Емануил Манев (Нефтохимик), Ерик Почански (Чавдар Етрополе), Мартин Райнов (Берое), Радослав Кирилов (Лумедзане, Италия)

Нападатели: Александър Колев (Десел Спорт, Белгия), Живко Петков (Нефтохимик), Илиян Капитанов (Черно море), Серафим Михайлов (Локомотив Пловдив)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация