Генков бележи при равенство на Висла

20:47
Генков бележи при равенство на Висла
Българският нападател Цветан Генков отбеляза третото си попадение от началото на сезона за Висла Краков, но тимът му не успя да спечели при гостуването си на Корона Келце в среща от 11-ия кръг и се задоволи с равенството 1:1.

Съдията вдигна три червени картона в срещата, като най-напред Михал Янота от състава на домакините беше отстранен в 28-ата минута за фаул. Две минути по-рано Цветан Генков откри резултата.

Той засече с глава центриране на ветерана Лукаш Гаргула и даде аванс на гостите от Краков.

През второто полувреме пред Генков се откриха няколко добри възможности за гол, в които обаче той или не улучи вратата, или пък не подаде навреме на намиращ се в добра ситуация негов съотборник.

Все пак 7 минути преди края Генков извади втори червен картон на противников играч, като предизвика Йованович от Корона да го фаулира.

Две минути преди последния съдийски сигнал обаче българският нападател на два пъти можеше да вкара втори гол и да гарантира сигурна победа, но пак пропусна. В 90-ата минута Михал Шевчик от Висла беше отстранен за фаул, като така тимът му имаше числено превъзходство само от един човек.

Секунди по-късно обаче от свободния удар Мачей Коржим прати топката в долния ляв ъгъл на вратата и изравни. Иначе медиите преди мача отбелязаха, че треньорът Томаш Кулавик е направил истинска революция в дефанзивния си начин на водене на мача.

Той започна срещата с трима нападатели- Даниел Сикорски, Цветан Генков и Рафал Богуски, но това не помогна за победата. Висла остана на 12-о място с тази точка, като събра общо 11. Корона също има 11 и е една позиция по-надолу.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация