Голов трилър в дербито на Рим, Лацио надви Рома ( снимки и видео)

18:01
Голов трилър в дербито на Рим, Лацио надви Рома ( снимки и видео)
Лацио победи Рома с 3:2 на стадион "Олимпико" в Рим в дербито на 12-я кръг от Серия А.

Дербито стартира в бързо темпо, като вълците бяха по-активният отбор и тръгнаха уверено към обичайния за тях ранен гол. В петата минута мачът бе прекъснат заради проблеми с осветлението на "Олимпико". Скоро проблемът бе отстранен и играта продължи.

В осмата минута Тоти овладя топката на границата на пеналта и с изящен пас с пета изведе Флоренци на чиста позиция по левия фланг. Младокът нахлу в наказателното поле, стигна до аутлинията, след което потърси Освалдо, който бе в малкия пеналт. Защитник на Лацио изчисти в корнер. Тоти изпълни ъгловия удар, Ламела бе изпуснат от Лулич и бившият футболист на Ривър Плейт заби с глава топката в мрежата на орлите.



Четири минути по-късно Франческо Тоти бе близо до това да удвои преднината на своя тим със силен удар с десния крак по диагонал, но Маркети изби.

Вълците доминираха, а орлите изглеждаха объркани под проливния дъжд, изсипващ се над Рим. Към 20-та минута на срещата някои части на игрището бяха доста наводнени и това затрудняваше опитите на играчите за бърз, комбинативен футбол с едно докосване.



С течение на времето футболистите на Лацио започнаха да печелят по-често единоборствата в центъра на терена и започнаха да придобиват териториално приемущество. Опасни положения пред вратата на Гойкоечея липсваха, но 35-та минута резултатът бе изравнен. Орлите получиха възможност да изпълнят пряк свободен удар от около 30 метра. Антонио Кандрева застана зад топката и отправи мощен удар с външен фалц. Топката летеше право срещу вратаря на Рома, който тръгна да боксира топката, но в последния момент тя промени траекторията си и влетя в мрежата.



След като получиха гол във вратата си, играчите на Рома загубиха настроението и ентусиазма, с който започнаха мача. Лацио бе в подем и две минути преди почивката Ернанес проби по левия фланг и опита нещо средно между центриране и удар по диагонала по земя. Топката се спря в локва на границата на малкия пеналт, а Мирослав Клозе се пласира по-добре от централната двойка защитници на вълците и засече топката във вратата на Маркети. Така за пореден път през настоящата кампания Рома допусна пълен обрат.



Това изнерви звездата на тима Даниеле Де Роси, който удари в лицето Стефано Маури и реферът показа директен червен картон на халфа на джалоросите.

Второто полувреме започна с кошмарна грешка в отбраната на Рома, което пък доведе до трети гол за Лацио. Биава с дълъг пас опита да изведе Маури сам срещу вратаря. Топката прескочи Бурдисо, но стигна до Пирис, който в опита си да изчисти, изведе Стефано Маури сам срещу Гойкоечея. Полузащитникът на Лацио се възползва от подаръка и заби топката в мрежата на Рома.



Вълците направиха опит да се вдигнат и да стигнат до гол, но численото неравенство си казваше думата и атаките на джалоросите рядко застрашаваха вратата на Маркети. В 70-та минута Земан сякаш прие поражението, заменяйки капитана Тоти с Пянич.

Като че ли мачът се доиграваше, но в 84-та минута реферът показа втори жълт картон на Стефано Маури за игра с ръка и по този начин численото равенство бе възстановено. Само минута по-късно Миралем Пянич намали резултата с нещо средно между центриране и удар от фаул, прехвърляйки вратаря Маркети.

В последните секунди от даденото от съдията четириминутно продължение Брадли с дълъг пас изведе резервата Маркинь на чиста позиция в наказателното поле. Бразилецът с воле стреля към вратата, но не уцели рамката. Това бе и последният епизод в тази среща. Така Лацио взе дербито и добави ценни три точки в актива си, събирайки 22 пункта. Орлите са на пета позиция. Рома остава на шесто място със 17 пункта.



Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
11.11.2012 19:02

Ейтоя гаф на де Роси мисля вече тотално показва съдбата му ..

bacardy_breezer
11.11.2012 18:18

5 гола, картони, напрежение до последно - истинско дерби се получи *beer*

biserms
11.11.2012 16:58

Иначе Антонио Кандрева ми прави много хубаво впечатление за пореден път.Вече честичко му се случва да вкарва такива голове...

biserms
11.11.2012 16:56

Много хубаво дерби се получава ! Още се чудя как може българските телевизии да не дават мачове от Италия.Ако не всеки път, то поне да купуват правата за дербитата.Всеки зрител би се насладил на такъв мач *smile*

bianconer85
11.11.2012 15:34

Как може Лацио - Рома и Милан - Фиорентина да са по едно и също време. Дано да дават и двата мача по Джазирите да ги пусна поне картина в картината. Спокойно можеше Аталанта - интер да е от 4, а довечера да си гледам римското дерби както си трябва.

bianconer85
11.11.2012 18:00

Мда, Networx се казва доставчика, но той е местен русенски. Много съм доволен, 6 Джазири, особено за ШЛ си гледам който мач си искам, няма нужда да слушам оня олигофрен Сокачев и да гледам само Ман Юнайтед и барцлоната.

peti2v
11.11.2012 17:56

Кабелната ми е на Networx и ги има *smile*

bionik
11.11.2012 17:46

Каква кабелна имаш,че гледаш Джазирите или през нета.Писна ми да гледам италианското през нета на отвратително качество *angry*.Ама какво да правя,то българското не мога да гледам камо ли италианското.Просто ми писна от тъпото английско*erm*