Румъния - Франция превю

16:15
Румъния - Франция превю
Срещите от група "С" или т.н. "група на смъртта" започват тази вечер с двубоя между Румъния и Франция. Двете страни имат желанието да започнат турнира по добър начин, докато отборите на Италия и Холандия са в изчакване на техния по-късен мач.

Румъния цели да избегне ужасяващо начало

Дори страната, която представи на света легендата за Дракула не можеше да си представи подобен кошмарен жребий на европейското първенство. Ако група "С" е смятана за "Групата на смъртта", то мнозина смятат, че Румъния бе изправена пред огромно предизвикателство при теглене на жребия през изминалия декември.

Капитанът Кристиан Киву смята, че това твърдение може да бъде в полза на неговата страна, обяснявайки че, "Нашите опоненти ни уважават, но вероятно смятат, че нямаме шанс да преминем групите. Това ще бъде предимство за нас, след като ще можем да разчитаме на елемента на изненадата."

Защитникът на Интер Милано не е единственият представител на румънския отбор, който е оптимистично настроен за техните шансове да достигнат кръговете на елиминация. Старши треньорът Виктор Пицурка също е изключително позитивно настроен за шанса на своя отбор, заявявайки,  "Ако играчите са здрави и на високо физическо и психологическо ниво могат да постигнат много."

"Можем да стигнем до финала, дори да го спечелим, но също така можем да загубим всичките си двубои. На това ниво всичко може да се случи."

Румъния победи отбора на Холандия в Констанца преди по-малко от 12 месеца в мач от нашата квалификационна група.

Противно на французите, Румъния изигра само един приятелски мач преди началото на първенството, в който Черна Гора бе победена с 4:0. Един от отбелязалите гол в този мач, Адриан Муту нарече група "С" като най-силната група "за всички времена" и отбеляза, че това ще бъде истински тест за него и неговите съотборници.

Опитният румънски отбор не трябва да бъде отписван с лека ръка. Повечето от играчите се подвизават в чуждестранни клубове. В лицето на Муту те притежават нападател от величина отговаряща на нивото на този форум.

Ако Киву, Контра и сие успеят да организират адекватно защитните си действия, то французите ще бъдат изненадани.

Франция готова за евро теста


Мачът в понеделник ще отговори на въпроса, доколко успешно е протекла двуседмичната подготовка на "петлите". След позитивните резултати в мачовете с Еквадор, Парагвай и Колумбия, френските национали излизат като фаворит за трите точки.

До тук се изиграха четири мача, в които "сините" не допуснаха гол във вратата си. Все пак се забелязаха някой слабости в играта им в дефанзивен план.
Доменек ще трябва да реши с кои четирима защитника ще започне срещата, като най-вероятно това ще бъдат опитните Тюрам, Саньол, Галас и младата надежда на френския футбол Ерик Абидал.

В последните сезони, гръбнакът на Франция остава почти непокътнат. Уйлям Галас и Лилиян Тюрам ще действат в центъра на защитата, докато Патрик Виейра и Клод Макелеле ще оперират в халфовата линия.

Ако се вярва на слуховете, то Виейра няма да вземе участие в мача с Румъния. И въпреки, че се завърна към тренировките със своите съотборници няма да се рискува с неговото включване в мача днес. Джереми Тулалан ще има шанс да остави добри впечатления с играта си в центъра на терена.

Доменек също така се притеснява за здравословното състояние на нападателя на Барселона, Тиери Анри, който пропусна и двете занимания на отбора в петък.  От лекарския щаб запазват мълчание, като отказват да дадат информация относно вида и степента на травмата.

Отборни новини

Румъния

Лошите новини за Виктор Пицурка започнаха далеч преди старта на самото европейско първенство, като поради контузии своето участие прекратиха резервният вратар Данут Коман и халфът Овидиу Петре. Дорин Гоян остава под въпрос, дали ще се появи в центъра на защитата, след като първоначалните прогнози бяха, че ще пропусне началото на първенството.

Междувременно Стефан Раду най-вероятно ще седне на резервната скамейка, повален от грип. В атака играчът на германския Щутгарт, Чиприан Марика ще бъде предпочетен пред играчът на Инвернъст КТ Мариус Никулае.

Вероятен състав: Лобонт, Контра, Рад, Гоян, Тамаш, Киву, Радой, Дика, Петре, Муту и Марика.

Франция


Двамата ключови нападатели Тиери Анри и Франк Рибери получиха наранявания в последния контролен мач на своя отбор срещу Колумбия и пропуснаха
тренировката на следващия ден. Въпреки това под въпрос остава физическото състояние и на двамата. Анри е единственият в отбора на "петлите", който може да пропусне всички мачове от груповата фаза в Швейцария.

В отсъствието на нападателя, на Анелка ще му се предостави възможност да започне заедно с Бензема. В случай, че Доменек прибегне до схема с един единствен нападател, то играчът на Лион ще се озове на върха на атаката.

Патрик Виейра, въпреки че тренира пълноценно последната седмица, ще бъде запазен за следващите мачове с Италия и Холандия.

Вероятен състав: Купе, Саньол, Тюрам, Галас, Абидал, Макелеле, Тулалан, Рибери, Малуда, Бензема и Анелка.

Ключови играчи:

Румъния

Отборът на Румъния изглежда доста слаб съпоставен с останалите отбори в групата, но с добра организация и издържливост те могат да препънат французите. Ключов играч за тях ще бъде играещият в Интер Милано, Кристиан Киву. Той ще изведе съотборниците си с капитанската лента. С над 50 участия като капитан, румънският футболист може да играе еднакво добре като централен и краен защитник.

Франция

Играчът на Байерн Мюнхен Франк Рибери понякога изглежда, че е единственият играч в отбора на Франция, способен да преодолее всяка защита. В последните няколко приятелски мача той бе забележителният играч в отбора на Франция и ако "сините" оставят добро впечатление в това първенство, то атакуващият халф ще покаже всичко онова, на което е способен.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация