Никой няма да купи Ботев заради огромните дългове

14:40
Никой няма да купи Ботев заради огромните дългове
Състоянието на Ботев Пловдив никога не е било по-тежко, заяви бившият изпълнителен директор на "канарчетата" Боби Димитров в актуално студио "Дерби".

"Задълженията на клуба са над 2.5 милиона лв. към държавни институции, фирми и други частни юридически лица. Преди няколко дни разбрах, че моят договор все още не е прекратен в НОИ. По каква причина, не мога да кажа. Ако в най-скоро време Ботев не бъде продаден, нищо добро не го чака. Ако Христолов остане още малко, през лятото клубът ще изпадне в аматьорската група. Цената, която Христолов иска за продажбата на клуба е абсолютно нереална", обяви Димитров.

Бившият директор допълни, че според него евентуална сделка между Христолов и Гергов не може да се получи, тъй като бизнесменът е дал 1.5 млн лв. за Локомотив Пловдив и няма как да отдели още 5 млн. за Ботев.

"Ирена Кръстева иска да купи клуба, а делото, което е завела за дадените пари на Христолов по несъстоялата се сделка, тя рано или късно ще го спечели. Със сигурност мога да кажа, че имаше подписан предварителен договор, бяха изпратени пари по този предварителен контракт на Христолов, както и бяха погасени дългове за два месеца назад. Виждал съм договори на футболистите и категорично мога да кажа че от началото на сезона са постъпили над 500 000 евро в клуба, а Христолов дори не е изплащал заплати няколко месеца. Христолов държи детско-юношеската школа само заради лиценза, тъй като футболният кодекс задължава всички професионални клубове да имат детско-юношески формации", заключи Димитров.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация