Президентът на Лил търси купувач на клуба

18:50
Президентът на Лил търси купувач на клуба
Президентът на Лил Мишел Сейду обяви, че е наел консултантска фирма, която да му помогне на намери купувач на елитния френски футболен клуб.

Сейду стана основен акционер в отбора през 2004 година, а при неговото управление Лил постигна редица успехи. Тимът спечели първа титла от повече от половин век през 2011 година, а през август се премести на нов стадион.

65-годишният филмов продуцент, който притежава 54 процента мот акциите в клуба, обаче иска да продаде дяла си в рамките на следващите няколко години, тъй като се страхува, че ще се превърне в "глупав стар" президент. Лил е един от най-силните клубове във Франция в последните сезони, но има сериозни проблеми в Европа, тъй като не може да си позволи да отделя сериозни средства за селекция, както водещите отбори на Стария континент.

Тимът е последен в в групата си в Шампионската лига след четири загуби в четири мача, включително и поражението с 1:6 от Байерн в Мюнхен в сряда. След колеблив старт на сезона в Лига 1 Лил е осми във временното класиране.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация