Здрави битки в ЛЕ, Дефоу блести за Тотнъм

09:06
Здрави битки в ЛЕ, Дефоу блести за Тотнъм
Тотнъм Хотспър стигна до много важна победа с 3:1 над Марибор в Лига Европа след хеттрик на Джърмейн Дефоу.

Английският национал откри резултата в 22-ата минута след центриране на Гарет Бейл и добави нови два гола през второто полувреме, докато Роберт Берич се разписа след грешка в защитата за Марибор. Това бе първа победа в състезанието за играчите на Андре Вилаш-Боаш след три поредни ремита.

Тотнъм вече е втори в група "J" зад лидера Лацио, който отнесе Панатинайкос с 3:0. Либор Козак изведе италианците напред с два гола до почивката, а след нея Серджио Флокари оформи класическия успех. Това е втора победа за "орлите" в четири мача.

Надеждите за класиране в следващата фаза на Ливърпул пък бяха попарени от поражение с 0:1 от Анжи Махачкала. Руските богаташи се възползваха от липсата на опит в редиците на мърсисайдци, а победния гол вкара Ласина Траоре малко преди края на първата част. Анжи води в група "А" със седем точки, докато шест има Ливърпул. Удинезе са трети с три точки, въпреки загубата с 2:3 от Йънг Бойс.

Нюкасъл пък се върна в играта след изоставане с два гола, за да спечели точка от Брюж след попадения през втората част на Върнън Анита и Шола Амеоби. Белгийците поведоха с попадения на Иван Триковски и Йеспер Йоргенсен. "Свраките" водят в група "D" с осем точки, а Бордо, който надигра Маритимо с 1:0, има седем. Брюж са трети с четири, а две имат последните Брюж.

Носителят на трофея Атлетико Мадрид допусна първа загуба в състезанието през сезона, отстъпвайки с 0:2 на Академика след два гола на Уилсън Едуардо. Испанският тим може да се класира в следващия кръг с една победа в следващите си два мача. Там вече е непобеденият Виктория Пилзен, който тресна с 4:0 Апоел Тел Авив в другия мач от група "В". Единсон Кавани пък за пореден път изпъкна, реализирайки всичките четири гола за успеха на Наполи с 4:2 над Днепър. Украинският тим все още води в група с девет точки, докато шест имат Наполи и шведският АИК, повалил с 1:0 ПСВ. Станислав Манолев за първи път игра като титуляр за холандците в турнира през сезона и бе заменен в 75-ата минута.

Интер извади експериментален състав и все пак продължи в следващата фаза след успех с 3:1 над Партизан Белград. Цял мач за сърбите игра Иван Иванов, който отправи и два опасни удара с глава. Титмът обаче остана без шансове за класиране нататък, след като Рубин Казан надигра с 1:0 Нефтчи.

Лион стигна до четвърта поредна победа и отстрани финалиста от миналата година Атлетик Билбао след триумф с 3:2. Александър Лаказет отбеляза през второто полувреме за французите, за да ги прати в директните елиминации. Лион води в група "I" с 12 точки. Втори е Спарта Прага, направил 1:1 с третия Ирони Кирият Шмона. Бившият играч на Левски Дарко Тасевски отбеляза гола за израелците, които са почти без шанс за продължаване напред.

В група "С" Фенербахче поведе с 10 точки след трета поредна победа, този път с 2:0 над АЕЛ. Борусия Мьонхенгладбах и Марсилия пък имат по пет точки след равенство 2:2. Румънският Стяуа пое командването в група "Е", сразявайки Молде с 2:1.

Щутгарт излезе втори в групата, отнасяйки с 2:0 Копенхаген. Леверкузен и Металист пък водят в група "К" с по 10 точки след успехи съответно с 3:0 и 3:1 над Розенборг и Рапид Виена. Знаменит гол за тима от Харков вкара Тайсън, разписал се с воле ала Ван Бастен.

Ники Михайлов и Твенте пък завършиха 0:0 с Леванте, с което доста усложниха излизането си от групата. Холандците са трети в група "L", където води Хановер след победата над Хелзингборг.

Генк завърши наравно 1:1 със Спортинг Лисабон, за да излезе начело в група "G", докато Базел се приближи на точка от втория Видеотон, побеждавайки го с 1:0.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация