Матеус: Испанец трябва да получи "Златната топка"

15:36
Матеус: Испанец трябва да получи "Златната топка"
Бившият капитан на германския национален отбор и бивш селекционер на българския национален отбор по футбол Лотар Матеус смята, че испански футболист трябва да спечели "Златната топка", която ФИФА ще връчи на най-добрия играч в света на официална церемония на 7 януари в Цюрих.

"Има много изключителни играчи, които заслужават тази награда", каза Лотар Матеус, който е носител на "Златната топка" през 1990-та година, когато Германия стана световен шампион. На клубно ниво Лионел Меси и Кристиано Роналдо ни доставят удоволствие през цялата година и подобряват голови рекорди. Но тези двама изключителни играчи нямат същите успехи в своите национални отбори. Поради тази причина аз мисля, че "Златната топка" трябва да бъде връчена на испанец. Аз мисля, че "Златната топка" трябва да бъде връчена на Шави Ернандес или Андрес Иниеста. Наистина, те не вкарват толкова голове като Роналдо и Меси, но печелят титли, както в своя клуб Барселона, така и в националния отбор. Те са най-важните и на първи план както в Барселона, така и в испанския национален отбор. Те са истински майстори на футбола и го доказаха и на последното европейско първенство".

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Frank8Lampard_
08.11.2012 17:49

Като гледам от долу кви коментари са писали чак ми става смешно ами като ще е така да я вземе Франк Лампард беше капитан на отбора който спечели шампионска лига и е най резултатния полизащитник в Англия *wink*

skivur
08.11.2012 16:59

Както говори Матеус еми да погледне Стивън Джерард дали Иниеста и Шави имат опита като него не,че те не са феномени в съвременния футбол,но Стиви е уникален навсякъде.Преди,Сега,Завинаги.

catalan
08.11.2012 17:25

Джерард в момента е толкова слаб ,че чак не заслужава да го пускат титуляр. Шави и Иниеста имат в пъти по голям опит от Джерард, печелили са ВСИЧКО ВЪЗМОЖНО докато Джерард не е. Даже е обидно да правиш сравнение между велик футболист като Шави и Джерард който имаше силни години, но те бяха прекалено малко. Той даже първенсвото в Англия не е печелил.

fen_na_juventus
08.11.2012 16:34

Италианец ще е новият носител на Златната топка и той се казва..........

John_Jameson
08.11.2012 15:44

Испанец трябва да е *smile* !!! Или в краен случай Лео Меси ..... *lol*