Отзиви след мачовете от Шампионска лига

11:02
Отзиви след мачовете от Шампионска лига
Реакции след мачовете от Шампионската лига в групи Е, F, G и Н:

► След мача от група G Бенфика- Спартак Москва, завършил 2:0:

Унай Емери, старши треньор на Спартак: Бенфика игра по-добре от нас и успя да реализира моментите, които се откриха за гол. Изобщо домакините ни первъзхожда по много игрови показатели. Въпреки това, мога да кажа, че ние дойдохме в Лисабон, за да победим, но не се получи. Португалският отбор имаше повече и по-чисти голови положения от нас. Разбира се, след днешното поражение ние усложнихме до максимум задачата да се класираме във фазата на елиминациите.

Жорже Жезуш, старши треньор на Бенфика: Мисля, че нашият отбор напълно заслужи победата си. Вкарахме два гола, но задачата ни беше да бъдем максимално ефективни във всички ситуации. За съжаление, Кардосо не успя да направи своя хеттрик, след като изпрати в гредата топката, когато изпълни дузпата. Мисля, че играхме добре, а вече съдбата ни е в нашите ръце. Не е дошло времето да се правят сметки кой какво ще вземе до края. Най-напред сега трябва да победим Селтик, а след това да мислим и за Барселона. Не съм изненадан от поражението на каталунците в Глазгоу, защото Селтик играе много здраво на втория етаж. Сега обаче да спечелим със Селтик, а после ще мислим за гостуването на "Камп Ноу".

► След мачовете от група F Байерн Мюнхен - Лил 6:1 и Валенсия- БАТЕ Борисов 4:2:

Юп Хайнкес, старши треньор на Байерн: След такъв мач можеш да изпиташ единствено еуфория, но въпреки това ние ще направим анализ на тази среща. През първото полувреме действахме бързо, ефективно. Вкарахме уникални, потресаващи голове, в това число и два мача от свободни удари. Но трябва да отбележим, че нашият съперник не беше в най-добрата си форма. Писаро е в нашата селекция, за да ни дава много и други опции в атаката. През миналия сезон направихме грешка точно в това отношение и сега се поправихме. Както виждате, футболистът се намира в топформа. Манджукич се разболя преди срещата, но Писаро го замести по най-добрия начин. На почивката казах на момчетата, че вкарахме пет гола защото действаме концентрирано. Затова не бива да се отпускаме, освен това им допълних, че стига да можем, трябва да вкараме още.

Маурисио Пелегрино, старши треньор на Валенсия: Решаващ ще бъде мачът ни с Байерн. Много съм щастлив от трите точки, спечелени срещу БАТЕ. Но в следващия етап ни предстои домакински двубой с Байерн и той ще се окаже много важен за крайното класиране в нашата група. Ако БАТЕ спечели в следващата си среща с Лил у дома, то отново може да се намеси в битката за едно от първите две места. Но мисля, че вече ние сами държим съдбата си в свои ръце. Не съм доволен единствено от това, че пропуснахме доста добри възможности за гол. Като цяло, действахме дисциплинирано, но и двете попадения в нашата врата са от грешки, а не от кой знае какво майсторство на отбора на БАТЕ. Благодаря на публиката, това е наш общ успех.

Виктор Гончаренко, старши треньор на БАТЕ Борисов:
Доволен съм от играта на нашия отбор през второто полувреме. Иначе като цяло продължаваме да следваме своята линия на работа. Важното е момчетата да спазват указанията и да се борят. Хареса ми реакцията ни след като изоставахме с 0:2. В един момент за кратко време успяхме да върнем два гола, но това е важно и не всеки ще го направи срещу Валенсия. Сега изоставаме на 3 точки от Байерн и Валенсия и най-вероятно следващата ни среща ще се окаже съдбоносна за шансовете ни да се класираме напред. Доволен съм от играта на Александър Хлеб. В един момент той много се умори, но до тогава действаше много ефективно и организираше нашите атаки. Щастлив съм, че той е при нас, защото ни помага много с опита и с уменията си.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

trilll
08.11.2012 12:07

та къде са отзивите от другите групи неразбрах ?!