Наказаха 13-годишен фен на Милуол заради расизъм

17:36
Наказаха 13-годишен фен на Милуол заради расизъм
Ръководството на английския втородивизионен тим Милуол наказа 13-годишен фен заради обиди на расистка основа към футболист на Болтън миналия месец.

Привърженикът няма право да посещава мачове на отбора, а Милуол ще съдейства за неговото обучаване по специална програма.

"Ние проведохме собствено разследван на инцидента и идентифицирахме фен на нашия отбор, който е отправял обиди на расистка основа към нападателя на Болтън Марвин Сордел. Привърженикът на нашия отбор е на 13 години и сам си призна за обидите", се казва в изявление на Милуол.

Тинейджърът няма право да посещава мачове на отбора, а от клуба ще съдействат за неговото обучение по специална образователна програма, за да успее да преодолее проблемите. Привърженикът на Милуол е изпратил писмено изявление до Сордел.

Както е известно футболисти на английския клуб Болтън, където играе българският нападател Мартин Петров, се оплакаха от проява на расизъм от страна на фенове на съперника във втора дивизия Милуол.

Нападателят Марвин Сордел написа в Туитър, че привържениците на лондонския клуб са обиждали него, Чун-йон Лий, Дарън Пратли и Беник Афобе, а полицията не е обърнала внимание. Това се случи при загубата с 1:2 в мач от Чемпиъншип през миналия месец.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Frank8Lampard_
07.11.2012 22:15

Все пак Милоу имат едни от най фанатичните фенове в цяла Англия

obichamARSENAL
07.11.2012 19:46

Къде сме ние къде са англичаните .срещу тях да бягаме няма да ги стигнем .Евала