Барса ще накара Челси да танцува доста сложен танц

10:48
Барса ще накара Челси да танцува доста сложен танц
"Няма какво да научим от тези хора", селекционерът на Англия Алф Ремзи след загубата от Бразилия на световното през 1970 г.

В Испания ставаме все повече и повече онези, според които Барселона е най-добрият отбор, който някога сме виждали. В тази група попадат и майстори на спортната журналистика, гледали Бразилия през 1970, Холандия през 1974, Аякс на Кройф и Милан на Ван Бастен.

Има обаче едно малко съмнение - заради слабото равнище на испанското първенство и непоколебимото здраве на английското. Нашите преценки за качеството на Барса се базират главно на мачове срещу испански тимове. А те са толкова слаби, че най-грозният Реал Мадрид, който помним, е на второ място в класирането, с 18 т. повече от третия. И само на 4 т. от обожаемата Барса.

Вярно е, че в Шампионската лига Барса отнесе с обидна лекота Лион и Байерн Мюнхен, но сега идва истинското изпитание: англичаните. За втори пореден сезон те имат три отбора на полуфинала. Лошият късмет за Барса е, че именно Челси е в най-добро състояние от английските тимове, пише Джон Карлин от "Ел Паис", в материал публикуван в "7 дни спорт".

Манчестър Юнайтед, настоящ първенец на Англия и Европа, откакто падна 1:4 у дома срещу Ливърпул, вече месец и половина не е в особено добра форма. Алекс Фъргюсън, неприятният, но достоен за възхищение мениджър на Юнайтед, напоследък успя да закърпи положението и титлата в Англия трудно ще се изплъзне на "червените дяволи". Юнайтед обаче играят тактически, дефанзивен футбол - по-скоро италиански, отколкото английски. Да гледаш Юнайтед, след като си видял Барселона, е като да гледаш мач върху трева, а после среща, играна на пясък.

Арсенал, за разлика от Манчестър, прави най-добрия си футбол този сезон. Приятно е да гледаш лондончани, но на тях им липсва стабилност в отбрана, особено след като контузиите наложиха в центъра на защитата да играе Микаел Силвестър.

Челси е някъде по средата между Манчестър и Арсенал в най-добрия смисъл. Това е солиден, организиран и силен отбор (човек може да се заблуди, че гледа ръгбисти, а не футболисти). "Сините" контролират добре топката и изживяват най-добрия си период, откакто загубиха миналогодишния финал с дузпи от Юнайтед. Дидие Дрогба е в отлична форма, едновременно свиреп и фин в атака. Франк Лампард продължава да върти километри в средата и да вкарва от нищото, а капитанът Джон Тери е непробиваема скала в отбраната.

Лондончани няма да си идат кротко като агънца, както се случи с много други отбори срещу Барса. Макар че каталунците ще накарат съперника да танцува доста сложен танц, "сините" няма да се предадат до края. Най-вече ганаецът Майкъл Есиен, който срещу Ливърпул сам обезличи най-добрия английски футболист в момента - Стивън Джерард, на четвъртфинала.

Проблемът на Челси и Есиен е кого да пази ганаецът. Може да бъде пуснат срещу Лионел Меси, но тогава Андрес Иниеста ще получи повече свобода, както и Шави Ернандес, Самуел Ето\'о и Тиери Анри. Пък и в сряда вече видяхме на какво е способна Барса дори без Меси - 4:0 над Севиля.

Не, съмнение няма. Английското първенство е най-силно, но Барса е велик отбор. Красотата и доброто този път ще триумфират. Не Барса, а Челси извади лош късмет.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

Kantev
27.04.2009 19:42

Този Джон Карлин от "Ел Паис" май не е много,много със всичкия си,а ?
Само като чуе името на престижния вестник за който работи (или сайт,за първи път го чувам) може да си представи човек за колко болна статия става въпрос *joking*

gonzo01
27.04.2009 19:23

Барса - Челси 1 - 3 Барселона нямат и представа какво ще ги сполети *devil*

Armagedon101
27.04.2009 19:18

Тва големи гранда в най-елитния евро турнир залогът е голям и според мен именно това ще накара Челси да покажат на какво са способни . *smile* ммм Барса са голям отбор няма съмнение , но според мен Челси са на финал ....

MMM66
27.04.2009 17:48

Vasko22 , ако мислиш , че " Барса играе бавен и техничен футбол, а Чеслси бърз и агресивен" то по-добре се скрий някаде ! *sick* *thumb_down*

Dragzila
27.04.2009 17:09

Не съм за нито един от двата отбра ама ако барселона са толкова силни защо не победиха Валенсия която си плаче за пари

devil4eto
27.04.2009 17:00

Барселона са си Барселона!!!!
Чеелси бяха до тук !!!!!!
Английското парвенство е най-доброто обаче ........ Ще видите и приказвате след мача!!!!

beto
27.04.2009 16:00

Между такива големи отбори всякакъв резултат е възможен.И не винаги красотата печели.Лично аз симпатизирам на Барса, но....... Според мен Челси са по мотивирани.На Абрамович това му е стара мечта и този път си мисля, че ще мине през "трупове" , но ще завоюва лелеяната купа.А този мач ми напомня много на един подобен преди доста години.Само , че беше финал.И пак играеше Барселона.Отборът беше блестящ.Красота, импровизация.Стоичков и Ромарио правиха каквото си искат със защитниците.И....... на финалът срещнаха Милан!Както винаги италианците си имаха своите козове , но видимо отстъпваха и очакванията бяха за испански триумф.Да, но не.Даниеле Масаро направи такъв рецитал, че Барса не знаеше къде се намира.Така, че нека си пожелаем хубав футбол и да бъдем по умерени в приказките си преди подобни титанични двубои! *smile*

klishev
27.04.2009 15:45

Според мен най-добрия съответно и най-красивия мач досега в шампионската лига беше между Челси и Ливерпул. Не мисля че Лион се предадоха срещу Барселона просто втория мач след, като стана труден за Барса им помогнаха с някой меко казано отсъждания и червен картон.

emo_peleto
27.04.2009 14:22

Челси ще ги излъжат с един гол повече на чужд терен според мен! Гуус е стара холандска лисица и е показал какво може като треньор!

Vasko22
27.04.2009 14:20

Според мен това ще бъде много оспорван мач, зашото Барса играе бавен и техничен футбол, а Чеслси бърз и агресивен. И двата отбора имат голям шанс да спечлят този мач, но според мен подителя в края на двата мача ще бъде Барса, защото те са във върхова форма и са готови на всичко да играят на финал. Финалът между Барса и победителят от мача Арсенал и Ман.Юнайтед, който според мен ще Ман.Юнайтед ще направят изключителен мач-спектакъл, който ще се хареса на всички фенове на футбола. Но нетрябва да отписваме и Челси, които ще се борят до края както направиха с Ливърпул. Финалът между два Английски отбра също ще е интересен, но вече ни е омръзнало да гледаме два английски отбора на финал. Според мен Барса е на финал срещу Ман.Юнайтед.

rosen1968
27.04.2009 14:07

Челси вторият мач са домакини което е много добре 1 гол на чужд терен и мин загуба с 2:1 ще бъде добре ,а ако е нещо повече ще бъде перфектно за момчетата на Гуус Хидинк ! Да кажа нещо и за него той е велик мениджър докато Пеп Гуардиола все още е много не опитен така ,че шоу ще има пожелавам си преиграване на миналогоднишният финал Ман Юн - Челси 1:1 6:5 на дуспи

krasenco
27.04.2009 14:00

За мен Челси е фаворит в този двобой!Барса и миналата година мачкаха,ама Манчесър ги спряха с добра защита и тактика.Така че,не подценявайте Челси!

MeToDueB
27.04.2009 13:45

няма да е лесно, но все пак най-добрия отбор на Света си знае работата. Още от първия мач трябва да се започне с офанзивата, но Челси не е лесен отбор .. Дрогба и Лампард са нечовеци.

eXpLos1oN
27.04.2009 13:37

stoqn_maradona напомняш ми на момчетата, които говореха ли говореха как Байерн ще отнесе Барса като куцо пиле домат, но това така и не се случи. Бих казал, че за Челси ще бъде късмет ако полу-финала не бъде решен в първия мач, с победа на Барса с 3 или 4 гола разлика. Не забравяйте, че Дрогба не е в никак добра форма, в първият мач срещу Мърсисайдци, на три пъти излиза сам срещу Рейна и не отбеляза. Ашли Коул е наказан и ще пропусне първата среща. Не мисля, че той може да спре Меси, камо ли неговият заместник, който и да е той! За това те съветвам да бъдеш мълчалив и да разговаряме в сряда. И си подбирай думите по-внимателно, не мисля, че щеше да говориш така ако беше лице в лице с автора на статията!

P.S. Ще бъде добре, ако научиш правописа, така ще може да разбираме изблиците ти на интелигентност. Не само "трите точки" е пунктуационен знак!

Kalinho
27.04.2009 13:09

тия два отбора трябваше да са на финал *smile* жалко че манчестър не се паднаха с барса да гледам как ще ги разнищят
нищо има време за всичко тая година е време Барса да покажат какво могат

zenith359
27.04.2009 12:12

нека красивият футбол победи..т.е. Барца *wink* *smile*

stoqn_maradona
27.04.2009 11:44

майтапчия... *joking* или нещо доста си се объркал или просто си мн зле... пак много лаете ама след мача ще малчите помиярчета...Спомнете си за Ливърпул всички говореха същите думи... Земи се скрий бе... CHELSEA Forever !!! *wink*