Райън Гигс е футболистът на годината в Англия, Юнайтед окупира идеалния отбор

08:40
Райън Гигс е футболистът на годината в Англия, Юнайтед окупира идеалния отбор
В зенита на своята славна кариера, Райън Гигс за пръв път бе избран за футболист на годината в Англия. Традиционната анкета сред играчите на Острова постави уелсеца пред съотборниците му Неманя Видич, Рио Фърдинанд, Едвин Ван дер Саар и Кристиано Роналдо. Развълнуваният Гигс определи наградата като най-ценното индивидуално отличие в кариерата си и благодари на Сър Алекс Фъргюсън, с когото вече 20 години работят заедно.

"Това е най-голямата индивидуална награда в моята кариера. Имам щастието да съм постигнал невероятни успехи с Юнайтед, но този приз ми е особено скъп, защото победителят се определя с гласовете на всички колеги. Алекс Фъргюсън има огромна заслуга за развитието ми като играч и не мога да си представя как бих могъл да работя с друг треньор. Когато го видях за пръв път бях на 13, а сега вече 20 години сме заедно и никой не ме познава толкова добре", сподели Гигс.

Очаквано за най-добър млад играч бе избран Ашли Йънг от Астън Вила.

Футболистите на Острова определиха и идеалният отбор на годината. Прави впечатление, че Уейн Рууни не попада в класацията, но за това пък половината състав на Манчестър Юнайтед е вътре.

Ето го и идеалният отбор:

Ван Дер Саар (Манчестър Юнайтед), Глен Джонсън (Портсмут), Рио Фърдинанд (Манчестър Юнайтед), Неманя Видич (Манчестър Юнайтед), Патрис Евра (Манчестър Юнайтед), Ашли Йънг (Астън Вила), Стивън Джерард (Ливърпул), Райън Гигс (Манчестър Юнайтед), Кристиано Роналдо (Манчестър Юнайтед), Никола Анелка (Челси), Фернандо Торес (Ливърпул)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

aneto
04.05.2009 19:20

Заслужено печели тази награда

bobskia1
27.04.2009 21:00

Ако наградата футболист на годината в Англия се даваше за алкохолик и побойник то би спечелил Стивън Джерард.Поне селяка от Looserpool да има някакъв приз през тази година а той кво,условна!!! Баси паляка!!!

lev
27.04.2009 15:42

Аз мисля,че наградата футболист на годината в Англия трбваше да бъде дадена на най-добрият за мен играч Уейн Руни.Аз сам за Манчестър Юнайтед и винаги съм подкрепял всички футболисти на ''Червените дъволи'' ,който получават някаква награда ,така че браво на Раян Гигс,и за неговата добре свършена работа през сезона. *smile*

LFC_T9_G8
27.04.2009 14:57

мога да кажа само 1 нещо .. Наградата я заслужава само 1 играч! .. и той е --> Стивън Джерард *stop*

SwedeN
27.04.2009 14:43

Това е смешно.ФА не му даде наградата, когато през 90-те и началото на новото хилядолетие беше един от най-добрите футболисти в Англия и Европа, а го направи сега, когато е очевидно за всички, че има много по-добре представ ли се през сезона.Аз съм от Ливърпул и подкрепях естествено Джерард за приза, но истинския победител за мен е Шаби Алонсо.За жалост испанецът дори не е в класацията.Уейн Рууни също може би заслужава това отличие, но просто този сезон на Алонсо е невероятен.Дори самия победител Гигс заяви преди месец, че испанецът заслужава наградата, но в крайна сметка това прилича като пародията със "Златната топка" на ФИФА.Все пак поздравления за Гигс, защото наистина е заслужил това, един от малкото футболисти на манковете, които уважавам.

krasenco
27.04.2009 14:07

Тази награда малко закъсня.Мога смело да кажа,че тази година не я заслужаваше,но трябваше да я получи много отдавна!

Браво Райън,ти си голям!!!!!!!

Don_Gonzo
27.04.2009 13:03

Райън Гигс заслужава тази награда, но по-скоро почетно. Този сезон няма как да бъде най-добрия играч във Висшата лига. Все пак честита да му е *stop*

Meepo
27.04.2009 10:21

След толкова години най-накрая се усетиха и поне малко си изкупиха вината тия от Футбилната Федерация...Невроятен играч е Гигс.. *smile*

Berrba
27.04.2009 10:02

Браво-заслужено-евала на професионалистите и Гигси *devil*

Kalinho
27.04.2009 09:54

мале мале поредното признание за бербо и тука го няма *smile*

Dumbi
27.04.2009 08:54

Липсват играчи отАрсенал, странна работа *smile*