Мадански определи група от 20 футболисти за спаринга с Македония

14:52
Мадански определи група от 20 футболисти за спаринга с Македония
Старши треньорът на младежкия национален отбор по футбол Михаил Мадански обяви група от 20 футболисти за приятелския мач с Македония на 14 ноември. Контролата ще се играе в Благоевград и е с начален час 14:00. Селекционерът е изпратил повиквателни на три момчета, които все още не са били на лагер с младежкия тим.

Това са вратарят на Черно море /Варна/ Георги Китанов, защитникът на Ботев /Враца/ Мартин Василев и нападателят на Локомотив /Пловдив/ Серафим Михайлов. Китанов и Михайлов ще
бъдат най-малките в отбора, като и двамата са родени през 1995 година. Вратарят на Черно море е твърд титуляр за варненския тим в елитния ни шампионат, а Серафим Михайлов дебютира в А група в пловдивското дерби срещу Ботев. Василев пък е юноша на ЦСКА, а
от началото на сезона има записани 6 мача в А група. В редиците на младежите след контузия се завръща Антон Недялков (Литекс). Липсват вратарят на Нотингам Димитър Евтимов,
който е претърпял операция на коляното заради проблеми с менискуса, както и Диего Фераресо (Локомотив Пловдив), който е с херния и ще бъде опериран.

"Повиквателните за Китанов и Михайлов са предизвикани от желанието ни да започнем да интегрираме в отбора и някои от по-младите момчета, които правят впечатление, а и освен това са в плановете на треньорите на мъжките клубни състави. Мога да кажа, че и на следващите лагери ще се придържаме към тази линия", коментира Михаил Мадански.

Младежите ще се съберат в 10:30 сутринта пред националния стадион Васил Левски на 12-ти ноември и веднага заминават за Благоевград. Първата им тренировка ще бъде на стадиона в
Мурсалево от 15:30 часа. Във вторник ще имат две занимания - в 10:00 и в 15:00 часа, като те отново ще са в Мурсалево.

Групата на България младежи до 21 години:

Вратари:
Георги Китанов (Черно море), Димитър Илиев (ПФК Калиакра Каварна)

Защитници: Георги Терзиев (Черноморец), Асен Георгиев (Ботев Враца), Мартин Василев (Ботев Враца), Антон Недялков (Литекс), Ангел Грънчов (ЦСКА), Иван Горанов (Берое)

Полузащитници: Симеон Славчев (Литекс), Ивайло Чочев (Чавдар Етрополе), Тодор Неделев (Ботев Пловдив), Янко Ангелов (Любимец), Емануил Манев (Нефтохимик), Пламен Кожухаров (Видима-Раковски), Мартин Райнов (Берое), Радослав Кирилов (Лумедзане, Италия)

Нападатели: Александър Колев (Десел Спорт, Белгия), Живко Петков (Нефтохимик), Илиян Капитанов (Черно море), Серафим (Михайлов (Локомотив Пловдив)

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация