Уволниха селекционера на Шотландия

22:36
Уволниха селекционера на Шотландия
Селекционерът на националния отбор на Шотландия по футбол Крейг Ливейн бе освободен днес от поста след серия от лоши резултати, съобщи футболната федерация на Шотландия в своята официална страница в интернет.

Крейг Ливейн бе назначен за селекционер на Шотландия през декември 2009 година, но след само три победи в последните 12 мача позициите на специалиста "бяха разклатени".

Шотландия е последна в своята квалификационна група за Мондиал 2014 след равни мачове със Сърбия и Македония в началото и загуби от Уелс и Белгия през последния месец.

Днес в сградата на шотландската футболна федерация се състоя среща на високо ниво, на която бе взето решение за освобождаването на селекционера. Били Старк ще бъде временно селекционер на шотландския национален отбор по футбол и ще ръководи отбора в приятелския мач с Люксембург след десет дни.

Крейг Ливейн е седмият освободен селекционер на представителния тим на Шотландия по футбол след 2000-та година. Страната за последен път е участвала в голямо първенство на Мондиал 1998 във Франция.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация