Яя Туре с шанс за втори пореден път да стане футболист номер 1 на Африка

11:39
Яя Туре с шанс за втори пореден път да стане футболист номер 1 на Африка
Яя Туре отново е сред десетте най-добри футболисти на Африка за 2012 година. Полузащитникът на Манчестър Сити спечели наградата за най-добър на континента за миналата година и сега
отново ще има шанс да вземе престижния приз, който ще бъде връчен в края на следващия месец.

Дидие Дрогба и Жервиньо, съотборници на Туре в националния отбор на Кот д'Ивоар, също бяха включени в списъка от десетте най-класни играчи на Африка.

Демба Ба (Сенегал), Джон Оби Микел (Нигерия), Александър Сонг (Камерун), Юнес Белханда (Мароко), Крис Катонго (Замбия), Пиер Обамеянг (Габон) и Андре Аю (Гана) са останалите номинирани.

Наградата за най-добър футболист на Африка ще бъде връчена на 20 декември в Акра (Гана).

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация

Коментари

El_Fenomeno_9
05.11.2012 13:07

Джон Оби Микел ?! Останалите наистина са класни , макар Катонго да е по - малко известен , на "ново излюпените" фенове на футбола , аз помня изявите му в Германия с екипа на Арминия , когато бяха в Бундеслигата , а и той спомогна крайно за спечелената купа на Африка в началото на година , въпреки че изглеждаше изхабен за футбола .. Определено обаче Яя е с класа над всички и според мен трябваше да бъде избран за играч на сезон във Висшата лига , не виждам толкова поливалентен футболист в Англия , с толкова разнообразни и страхотни качества !!