Аспирините с драматичен успех над Дюселдорф

18:54
Аспирините с драматичен успех над Дюселдорф
Байер Леверкузен увеличи поредицата си от мачове без загуба на 7, след като в среща от 10-ия кръг в Бундеслигата се наложи с 3:2 над Фортуна Дюселдорф. Победата изкачи Байер на 4-о място в класирането, на 2 точки пред шампиона Борусия (Дортмунд), но на 9 след лидера и основен фаворит за шампионската титла Байерн (Мюнхен).

Една от звездите на домакините Симон Ролфес за малко да провали усилията на своите, след като си извади червен картон 75 секунди, след като се появи на терена като резерва. Сидни Сам и Андре Шюрле на два пъти извеждаха домакините напред в резултата, а в 40-ата Нандо Рафаел изравни за 1:1. Гонсало Кастро обаче реализира най-важния гол в мача, след като направи 3:1 в 66-ата минута, секунди след червения картон на Ролфес, който замени Сидни Сам, а при първата си интервенция направи жесток шпагат, уж за топката.

Четири минути преди края на мача Адам Боджек намали за новаците в Бундеслигата, но останалите с 10 души играчи на домакините удържаха победата. По-късно днес е последната среща от кръга, в която Вердер приема Майнц'05.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация