Ники Михайлов титуляр при класически успех на Твенте над Фейенорд

17:49
Ники Михайлов титуляр при класически успех на Твенте над Фейенорд
Българският национален вратар Николай Михайлов беше цял мач на вратата на Твенте, който спечели с 3:0 срещу Фейенорд в 11-ия кръг на холандската Ередивизи. Твенте запази 1-ата си позиция, след като отново има аванс от 1 точка пред ПСВ Айндховен.

Срещата започна динамично и още в 6-ата минута гостите от Фейенорд имаха възможност да открият резултата, но Михайлов показа рефлекс и отрази удара. В 9-ата минута Тадич направи
техничен самостоятелен пробив в наказателното поле на гостите, след което асистира на Чадли за 1:0. 8 минути по-късно Роберто

Розалес направи дълго извеждащо подаване към Кастайньос, който с едно докосване вкара топката в мрежата на Фейенорд. В последвалите атаки гостите опитаха да притеснят неколкократно българския страж, но Ники Михайлов беше на мястото си и не допусна гол.

И през второто полувреме двата тима демонстрираха динамичен футбол. Българският страж отново отрази няколко опасни ситуации, въпреки обилния дъжд, който затрудняваше играта. В 78-ата минута след изпълнението на пряк свободен удар Тадич оформи крайното 3:0.

Така Твенте запази първата си позиция в Ередивизи с 28 точки, като на второ място се намира ПСВ с 27. Витес, който вчера удари Аякс с 2:0 като гост, остава на 3-а позиция с 24.

Булевард

За да коментирате, трябва да сте регистриран потребител!

Регистрация